Koláče, rakytník i koření, to vše si oblíbili Plzeňané na tradičních farmářských trzích v Mlýnské strouze

11.08.2012 17:00

Plzeňské farmářské trhy se těší mezi Plzeňany značné oblibě. Za čím se ale nejraději Plzeňané na trhy vracejí? Qap.cz se ptal na tradičních sobotních trzích v Mlýnské strouze za vás.

Tradiční farmářské trhy v Mlýnské strouze na nádvoří hotelu Gondola lákají každý druhý týden řadu Plzeňanů s nákupními taškami. Co sem stále lidi z Plzně a okolí láká?

"Čerstvé potraviny, rozmanité vůně, stačí se nadechnout a podívat kolem," odpovídá s úsměvem paní Věra z Litic.

Také v sobotu 11. srpna se od osmé hodin ranní plnila Mlýnský strouha rozličnými dobrotami a nedočkavými kupujícími. Plzeňské farmářské trhy jsou bezpochyby tolik oblíbené právě proto, že skýtají jedinečnou příležitost ochutnat nejlepší regionální potraviny z celé České republiky.

Sobotní trhy mimo jiných výrobků a potravin přivezly například BIO ovčí jogurt z Pěnčína, Biovišňový extra džem ze sadů Chrámce, kozí sýry od Sedláků, hruškovou pálenku od Syrovátků, klobásy ze Zlínska a dalších zhruba 40 druhů lahůdek.

"Vrací se sem pravidelně, i když neříkám, že pokaždé. Vždycky když jsem tu, nezapomenu se zastavit u stánku s kořením, to do kuchyně patří a tady tak krásně voní," prozradila paní Libuše z Plzně, která stánek s kořením, věrna svému zvyku, nevynechala ani v sobotu.

"Tak to tady nějak projdu vždycky, někdy koupím pečivo, někdy zeleninu, někdy něco jiného. Většinou se ale nezapomenu zastavit u stánku s rakytníkem, máme s manželkou rádi marmeládu a čaj," připojil svého favorita na farmářských trzích pan Milan z Plzně.

Velkou oblibu si našel stánek se sladkým pečivem, speciálně o koláče byl v sobotu velký zájem. "Jsou vážně poctivé, hned jak je donesu domů, dáme se s manželem ke kávě," usmívala se paní Miluše z Plzně.

Další farmářské trhy v pořadí se budou konat v sobotu 25. srpna.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT