Na farmářských trzích se nakupovala nakládaná rajčata i sýr Bundáš - FOTKY

19.07.2014 15:05

Na čtyřicet prodejců se sjelo v sobotu 19. července dopoledne na plzeňské náměstí, aby zde nabídli své regionální potraviny Plzeňanům v rámci v pořadí již devátých farmářských trhů.

DSC_2176
DSC_2149DSC_2150DSC_2151DSC_2152DSC_2153DSC_2155DSC_2156DSC_2158DSC_2159DSC_2160DSC_2161DSC_2162DSC_2163DSC_2164DSC_2165DSC_2166DSC_2168DSC_2169DSC_2170DSC_2171DSC_2172DSC_2173DSC_2174DSC_2176

V sobotu 19. července se milovníci toho nejlepšího sezónního, tuzemského jídla opět dočkali. V centru města se uskutečnili v pořadí již deváté letošní farmářské trhy.

I když jsou letní prázdniny v plném proudu, prodejců neubývá. V sobotu se jich do Plzně sjelo více než 40.

Tradičně netradičním místem bylo s ohledem na rekonstrukci centra města namísto Mlýnské strouhy již poněkolikáté náměstí Republiky, kde své lahůdky i rukodělné výrobky nabídli farmáři od osmi do dvanácti hodin.

Více než čtyřicet prodejců přivezlo sýry, zeleninu, bylinky, sladké i slané lahůdky i textil. Poslední prázdninovou příležitost ochutnat oblíbená nakládaná rajčata odrůdy San Marzano sušená na italském slunci a naložená v olivovém oleji dostali Plzeňané u paní Sandry Černé. Ta své speciální kořenící směsi, bylinkové soli a novinkové rajčatové pesto bude nabízet na trzích až zase na podzim.

Výborné sýry přivezlo také Údolíčko Přimda. Ochutnat bylo možné například jejich lahodný sýr Bundáš.

Další, v pořadí již desáté letošní farmářské trhy se uskuteční v sobotu 2. srpna.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT