Na nádvoří pivovaru se vařilo i farmařilo - FOTKY

22.08.2015 15:39

Speciální farmářské trhy na nádvoří plzeňského pivovaru přinesly nejen kuchařské workshopy, ale vedle tradičních prodejců pochutin se zde představili také nováčci.

DSC_0017
DSC_0001DSC_0002DSC_0003DSC_0004DSC_0005DSC_0006DSC_0007DSC_0008DSC_0009DSC_0010DSC_0012DSC_0013DSC_0014DSC_0017

V sobotu 22. srpna se představily oblíbené farmářské trhy na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Díky projektu Czech Specials se mohli Plzeňané na trhy vypravit do netradičního prostředí.

V rámci trhů se představili nejen oblíbení i noví prodejci, ale trhy byly zároveň obohaceny workshopy kuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky. Ti před očima diváků předvedli, co je možné z nabízených produktů uvařit dobrého.

Společně s Martinem Pudilem vařili přítomní filátko ze pstruha s kedlubnou, koprem, pošírované vejce na 63°, bramborovou strouhanku nebo kuřecí prsa ve slanině se salátem z grilovaných brambor a jogurtem. Každou hodinu tak mělo šest milovníků jídla, kteří byli včas na místě, možnost ochutnat skutečné lahůdky.

Vedle tradičních prodejců se na trzích představili také nováčci. Jedním z nich byl farmář a výrobce mléčných výrobků pan Diviš. "Jsme rodinná firma z jihu Čech z malé vesnice 12 km od Strakonic, zabýváme se výrobou mléčných výrobku typu jogurt, sýr, tvaroh, mléko, pomazánky… Vše je vyráběno z mléka, které dávají naše vlastní krávy. S výrobou jsme začali v dubnu tohoto roku a vize do budoucna je zaměřit se na výrobu tvrdých sýru typu parmazán, gabreta, atd..," říká pan Diviš.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Enyaq Enyaq coupé