15.07.2025 18:29
15.07.2025 14:29
Sportmanie, famfrpál i miliony pro kluby. Radní Tomáš Morávek otevřeně o sportu v Plzni
15.07.2025 12:49
Parkourová legenda Jay Fox i jógový maraton. Krašovská chystá zajímavé akce
Na nádvoří pivovaru se vařilo i farmařilo - FOTKY
Speciální farmářské trhy na nádvoří plzeňského pivovaru přinesly nejen kuchařské workshopy, ale vedle tradičních prodejců pochutin se zde představili také nováčci.
V sobotu 22. srpna se představily oblíbené farmářské trhy na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Díky projektu Czech Specials se mohli Plzeňané na trhy vypravit do netradičního prostředí.
V rámci trhů se představili nejen oblíbení i noví prodejci, ale trhy byly zároveň obohaceny workshopy kuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky. Ti před očima diváků předvedli, co je možné z nabízených produktů uvařit dobrého.
Společně s Martinem Pudilem vařili přítomní filátko ze pstruha s kedlubnou, koprem, pošírované vejce na 63°, bramborovou strouhanku nebo kuřecí prsa ve slanině se salátem z grilovaných brambor a jogurtem. Každou hodinu tak mělo šest milovníků jídla, kteří byli včas na místě, možnost ochutnat skutečné lahůdky.
Vedle tradičních prodejců se na trzích představili také nováčci. Jedním z nich byl farmář a výrobce mléčných výrobků pan Diviš. "Jsme rodinná firma z jihu Čech z malé vesnice 12 km od Strakonic, zabýváme se výrobou mléčných výrobku typu jogurt, sýr, tvaroh, mléko, pomazánky… Vše je vyráběno z mléka, které dávají naše vlastní krávy. S výrobou jsme začali v dubnu tohoto roku a vize do budoucna je zaměřit se na výrobu tvrdých sýru typu parmazán, gabreta, atd..," říká pan Diviš.