12.12.2024 13:38
12.12.2024 12:11
V objektu v ulici Pod Všemi svatými v Plzni na Roudné vznikne evakuační středisko
12.12.2024 11:12
Čtrnáctiletí chlapci utekli při vycházce. Pátrá po nich policie
Na podzim můžete ochutnat zvěřinu i zabijačkové dobroty
Také podzim nabízí řadu možností, jak si můžete zpříjemnit volné chvíle. A můžeme Vám zaručit, že to budou skutečně voňavé chvíle. Konají se totiž zvěřinové hody i zabijačky!
Podzim býval tradičně obdobím lovů a proto se na stolech objevovala zvěřina. Vy ji můžete ochutnat na mnoha místech díky speciálním menu, která nabízejí restaurace. Vedle zvěřinových hodů se ale leckde chystají i zabijačky. Qap.cz Vám poradí, kam se za nimi vydat!
Například v Klatovech se v sobotu 9. října konají Zabijačkové hody přímo na náměstí. Už pošesté tu společnost Maso West Klatovy a Řeznictví U Šedlbauerů pořádají tradiční zabijačku a na hodování zvou širokou veřejnost. Od 9 do 14 hodin si můžete vychutnávat atmosféru pravé české zabijačky, sledovat řeznické a uzenářské mistry při výrobě zabijačkových dobrot a rovnou si vybrané pochoutky i koupit. Na prodej budou jaterničky, jelítka, klobásy, tlačenky, ovar i zabijačková polévka, na kterou si ovšem musíte přinést vlastní nádobu! K dispozici bude na klatovském náměstí také gastro stan, kde můžete posedět a hodovat za doprovodu živé hudby.
Zabijačkové hody můžete navštívit také v Dobřanech, a to v sobotu 6. listopadu. V Plzeňské ulici před prodejnou Dobřanka začíná zabijačka, na které nebude chybět i skutečná porážka čuníka, v 9 hodin. Na místě si budete moci koupit i různé dobroty za akční ceny.
Chystáte se dělat zabijačku sami? Zajímavou inspiraci najdete na www.zabijacky.cz.
A pozor! Zajímavou akci připravuje černický pivovar Purkmistr týden od 18. do 24. října. Těšit se můžete na Řízkobraní s ochutnávkou pivního burčáku!
Podzimu přizpůsobuje nabídku i řada restaurací a na jejich jídelníčků se objevuje často zvěřina nebo jídla z hub. Plzeňská Potrefená Husa nabízí od 12. do 24. října řadu zvěřinových dobrot. Ochutnat tu můžete postupně například zvěřinový krém, terinu z divočáka, kančí kýtu, steak z jeleního hřbetu, staročeský trhanec s jedlými kaštany nebo kančí guláš na víně.
Další plzeňská restaurace U Mansfelda chystá na 11. až 13. listopad takzvanou Martinskou husu a přímo na náměstí Republiky v Plzni bude od 8. do 13. listopadu probíhat Martinský trh. Svátek sv. Martina je neodmyslitelně spojen i s vínem, právě na tento den připadá také slavnost nového vína.