11.12.2024 15:28
11.12.2024 14:24
Šumavský Špičák zahájí o víkendu lyžařskou sezonu! Využijte slevy na skipasy
11.12.2024 13:01
Policie pátrá v souvislosti s krádeží v centru Plzně po muži na fotografii. Poznáte ho?
Nádvoří pivovaru patřilo farmářům. Nechybělo ani kuchařské umění - FOTKY
Farmářské trhy v Plzni se o tomto víkendu poprvé přesunuly na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Kromě nákupů mohli návštěvníci obdivovat i kuchařské umění mistra ve svém oboru. Přinášíme fotky.
Plzeňské farmářské trhy se poprvé přesunuly na nádvoří Plzeňského Prazdroje a hned slavily velký úspěch. Milovníci farmářského zboží, jejichž počty se za několik let pořádně rozrostly, si trhy na nádvoří pivovaru užijí během léta ještě dvakrát. Hned na úvod se divákům představil i mistr kuchař Martin Jisrka.
Farmářské trhy, které se v Plzni konají během sezóny ve dvoutýdenních intervalech, si za několik let své ěxistence získaly široké zástupy fanoušků. Lidé neváhají dojet si během sobotního dopoledne pro nějrůznější čerstvé potraviny ze soukromých farem. Pro letošek si pořadatelé Plzeňských farmářských trhů připravili pro návštěvníky novinku. Hned třikrát se trhy představí na nádvoří Plzeňského Prazdroje.
Poprvé se trhy na rozpáleném nádvoří konaly v sobotu 13. června. Během dopoledne sem proudily skutečné davy lidí. "Já chodím pravidelně. Občas zajdu i do farmářských obchodů, ale takhle na trhu to má i atmosféru. Většinou kupuji zeleninu, hodně brambory nebo česněk a bylinky. Vždycky si ale odneseme i nějké pečivo a tak různě. Také podle toho, s čím přesně přijedou," řekla QAPu paní Markéta Luhačová, která trhy vynechala za poslední jen minimálně a ve výjimečných případech.
O oblibě farmářského zboží mluví jasně i statistiky návštěvnosti trhů v Plzni. Ty běžně navštíví během několik hodin i kolem tří tisíc lidí.
Tentokrát byly trhy mimořádné i svým doprovodným programem. Návštěvníkům se na pódiu představil mistr kuchař Martin Jisrka. Během své kariéry prošel vyhlášenými hotely jako je Alcron a Forum, ale také v Rakousku, Japonsku, Anglii, v New Yorku či v coloradské restauraci Paul Bocuse – Papillion, která byla vyhlášená nejlepší restaurací ve státě Colorado pro rok 1997. Na vyžádání vařil také pro Yashim hsal hal Shamiin, člena královské rodiny v Kuvajtu. Nyní pracuje v restauraci Chagalls v Praze a od roku 2013 je manažerem Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky.
Další farmářské trhy v pivovaru se odehrají 22. srpna a 19. září.
FOTO: QAP.CZ