QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

15.07.2025 18:29

Provoz na železniční trati Praha - Beroun byl přerušen, na koleje spadl strom

Nádvoří Plzeňského Prazdroje ožilo gastronomickou akcí, k dostání bylo to nejlepší z regionu - FOTKY

29.05.2015 17:00

Kuchařské show, ochutnávky i doprovodný program si mohli návštěvníci užít na nádvoří Plzeňského Prazdroje v pátek 29. května v rámci akce Chutě Evropského regionu Dunaj-Vltava.

DSC_0106
DSC_0080DSC_0081DSC_0082DSC_0085DSC_0086DSC_0087DSC_0088DSC_0089DSC_0090DSC_0091DSC_0092DSC_0094DSC_0095DSC_0096DSC_0097DSC_0098DSC_0099DSC_0100DSC_0102DSC_0103DSC_0104DSC_0106DSC_0107DSC_0108DSC_0109DSC_0111DSC_0112DSC_0113DSC_0117DSC_0118DSC_0119

Nádvoří Plzeňského Prazdroje ožilo v pátek 29. května gastronomickou akcí Chutě Evropského regionu Dunaj-Vltava, jejíž součástí byl také 5. ročník Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje.

Hejtman Václav Šlajs zde slavnostně předal vítězům soutěže o Regionální potravinu Plzeňského kraje ceny.

"Věříme, že právě značka Regionální potravina Plzeňského kraje pomůže výrobcům udržet dobrou cenu a zákazníkům zaručí kvalitní výrobek z Plzeňského kraje," uvedl hejtman Václav Šlajs při předávání cen vítězům soutěže regionálních potravin. Mezi oceněnými byla také Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy, zřizovaná Plzeňským krajem, která získala značku Regionální potravina Plzeňského kraje s výrobkem cukrářským a to Klatovské duo řezy.

V letošním roce se o titul Regionální potravina ucházelo 78 produktů od 31 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky. Vítěz soutěže získává možnost zdarma po dobu čtyř let užívat značku Regionální potravina Plzeňského kraje.

Na své si přišli také malí návštěvníci akce, které bavili Majda z Kouzelné školky a moderátor Petr Vacek zpěvem i tancem. Pro milovníky ochutnávek byly na nádvoří připraveny stánky jednotlivých přátelských regionů Evropského regionu Dunaj – Vltava, který reprezentovaly české, rakouské i německé regiony. Pochlubit se s kuchařským uměním přišli také členové Národního týmu kuchařů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky i vítěz soutěže Vaříme to slow, tým Hotelové školy, Plzeň.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT