QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nejlepší studentští kuchaři jsou z klatovské střední školy

18.05.2014 12:00

Své vítěze již zná soutěž "Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje". Nejúspěšnější kuchaři jsou ze střední školy v Klatovech, dobře si vedli i ti z Horšovského Týna a Hotelové školy v Plzni.

vaříme s reg.pot4

Soutěž "Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje" dospěla do finále a už má i své vítěze. Praktické finálové kolo nejlépe zvládl tým studentů Střední školy zemědělské a potravinářské Klatovy.

připravovali soutěžní menu přímo na gurmánské akci Apetit Festival za OC Plzeň Plaza. Tři kuchařské týmy měly celé sobotní dopoledne na přípravu soutěžního menu, které pak hodnotila odborná porota v čele se Zdeňkem Pohlreichem.

Ve 14:00 hodin zasedli členové poroty, aby zhodnotili připravená menu a vybrali to nejchutnější. Podmínkou soutěže bylo, aby jídlo bylo vytvořeno nejméně z jednoho druhu Regionální potraviny Plzeňského kraje.

Vyhlášení vítězů a předání cen se uskutečnilo na hlavním pódiu Apetit Festivalu a moderátorské role se pro tento okamžik stal jeden z porotců, executive Chef Angelo Hotel Pilsen Petr Cuřín.

Třetí místo oceněné šekem na částku 10 tisíc korun obdrželi studenti Hotelové školy v Plzni, druhé místo bylo oceněno šekem na 15 tisíc korun a odnesli si ho studenti Střední odborné školy a středního odborného učiliště Horšovský Týn. Největší potlesk publika patřil týmu Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech, který si odnesl šek na 20 tisíc korun a stejně jako ostatní týmy pohár Plzeňského kraje a koš s Regionálními potravinami.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima