Nejlepším výčepním se stal Roland Steiger z Dlouhé Vsi u Sušice

14.06.2011 17:20

 Vítězem prvního regionálního kola soutěže o nejlepšího výčepního Pilsner Urquell Master Bartender se stal Ronald Steiger z penzionu V Lukách z Dlouhé Vsi u Sušice!

vítez3

Regionální kolo soutěže Pilsner Urquell Master Bartender vyhrál v úterý 14. června v pivovaru Plzeňský Prazdroj Ronald Steiger z penzionu V Lukách z Dlouhé Vsi u Sušice! On a čtyři další nejlepší výčepní postupují do národního finále, které se 4. srpna uskuteční také v Plzni.

V Plzni začal v úterý šestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, respektive první ze čtyř regionálních kol. Barmani a výčepnízměřili své dovednosti v čepování piva i své teoretické znalosti.

"Měl jsem značnou trému. Přítelkyně, která mi tady držela palce, říkala, jak moc to na mě bylo poznat… Možná to poznala i porota," usmíval se vítěz regionálního kola Ronald Steiger. "Základem je udělat u toho i trochu show, nejlepší pivo na světě, kterým je Pilsner Urquell, i takhle nabídnout, umět ho prezentovat. Host se musí cítit dobře," dodal ke svému dnešnímu úspěchu Steiger, který se regionálního finále soutěže zúčastnil potřetí a po loňském 2. místě se dočkal vítězství. 

"V plzeňském regionálním kole nás nejvíce zaujal Ronald Steiger, který prokázal ohromné charisma a podal jasný důkaz o tom, že Pilsner Urquell se nechá nádherně čepovat i v malém penzionku v obci s několika stovkami obyvatel," komentoval průběh soutěže v Plzni starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a dodal: "Pilsner Urquell Master Bartender je soutěž pro všechny ctižádostivé výčepní, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal skutečný mistr, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo, ale také charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj a znalosti správné péče o pivo."

Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2011 se přihlásilo celkem 320 českých výčepních a barmanů. Ještě před regionálními koly proběhla internetová kvalifikace, která byla založena na vědomostních otázkách i na důvtipu řešitelů. Do každého regionálního kola postoupilo vždy cca 30-35 nejlepších výčepních.

Plzeň přivítala nejlepší výčepní nejen ze západních, ale i části severních a jižních Čech. Další regionální kola proběhnou v tomto týdnu v Praze, Benešově a Brně. I z nich postoupí vždy pět nejúspěšnějších. Společně tak utvoří elitní dvacítku, která se utká v Plzni 4. srpna v národním finále. S titulem Pilsner Urquell Master Bartender České republiky získá vítěz pivo na rok zdarma a také možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své provozovny. Hlavní výhrou je ale samozřejmě možnost utkat se o celkový triumf v mezinárodním finále, které se koná letos na začátku října v Plzni a Praze.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender všem zájemcům otevírá nové možnosti. Titul nejlepšího výčepního je prestižní nejen pro jeho nositele, ale je i přínosem pro restauraci, kde jeho majitel působí. Prokazatelně zvedá tržby a zajišťuje zájem veřejnosti. Soutěž je výzvou také pro ženy. V loňské konkurenci dalších 250 výčepních z Čech, Moravy a Slezska se v národním kole probojovala na druhé místo Jana Zachariášová z brněnského VŠK Terč, a svým úspěchem vyvrátila předsudky, že je výčepnictví ryze mužskou záležitostí.

Do celostátního kola postupují:

Ronald Steiger, penzion V Lukách, Dlouhá Ves u Sušice

František Šlapák, restaurace U Reinerů, Písek

Tomáš Rédl, šenk Na Parkánu, Plzeň

Václav Schejbal, restaurace Uctívaný Velbloud, Plzeň

Miroslav Vorlík, restaurace na Spilce, Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT