Nejlepším výčepním se stal Roland Steiger z Dlouhé Vsi u Sušice

14.06.2011 17:20

 Vítězem prvního regionálního kola soutěže o nejlepšího výčepního Pilsner Urquell Master Bartender se stal Ronald Steiger z penzionu V Lukách z Dlouhé Vsi u Sušice!

vítez3

Regionální kolo soutěže Pilsner Urquell Master Bartender vyhrál v úterý 14. června v pivovaru Plzeňský Prazdroj Ronald Steiger z penzionu V Lukách z Dlouhé Vsi u Sušice! On a čtyři další nejlepší výčepní postupují do národního finále, které se 4. srpna uskuteční také v Plzni.

V Plzni začal v úterý šestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, respektive první ze čtyř regionálních kol. Barmani a výčepnízměřili své dovednosti v čepování piva i své teoretické znalosti.

"Měl jsem značnou trému. Přítelkyně, která mi tady držela palce, říkala, jak moc to na mě bylo poznat… Možná to poznala i porota," usmíval se vítěz regionálního kola Ronald Steiger. "Základem je udělat u toho i trochu show, nejlepší pivo na světě, kterým je Pilsner Urquell, i takhle nabídnout, umět ho prezentovat. Host se musí cítit dobře," dodal ke svému dnešnímu úspěchu Steiger, který se regionálního finále soutěže zúčastnil potřetí a po loňském 2. místě se dočkal vítězství. 

"V plzeňském regionálním kole nás nejvíce zaujal Ronald Steiger, který prokázal ohromné charisma a podal jasný důkaz o tom, že Pilsner Urquell se nechá nádherně čepovat i v malém penzionku v obci s několika stovkami obyvatel," komentoval průběh soutěže v Plzni starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a dodal: "Pilsner Urquell Master Bartender je soutěž pro všechny ctižádostivé výčepní, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal skutečný mistr, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo, ale také charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj a znalosti správné péče o pivo."

Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2011 se přihlásilo celkem 320 českých výčepních a barmanů. Ještě před regionálními koly proběhla internetová kvalifikace, která byla založena na vědomostních otázkách i na důvtipu řešitelů. Do každého regionálního kola postoupilo vždy cca 30-35 nejlepších výčepních.

Plzeň přivítala nejlepší výčepní nejen ze západních, ale i části severních a jižních Čech. Další regionální kola proběhnou v tomto týdnu v Praze, Benešově a Brně. I z nich postoupí vždy pět nejúspěšnějších. Společně tak utvoří elitní dvacítku, která se utká v Plzni 4. srpna v národním finále. S titulem Pilsner Urquell Master Bartender České republiky získá vítěz pivo na rok zdarma a také možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své provozovny. Hlavní výhrou je ale samozřejmě možnost utkat se o celkový triumf v mezinárodním finále, které se koná letos na začátku října v Plzni a Praze.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender všem zájemcům otevírá nové možnosti. Titul nejlepšího výčepního je prestižní nejen pro jeho nositele, ale je i přínosem pro restauraci, kde jeho majitel působí. Prokazatelně zvedá tržby a zajišťuje zájem veřejnosti. Soutěž je výzvou také pro ženy. V loňské konkurenci dalších 250 výčepních z Čech, Moravy a Slezska se v národním kole probojovala na druhé místo Jana Zachariášová z brněnského VŠK Terč, a svým úspěchem vyvrátila předsudky, že je výčepnictví ryze mužskou záležitostí.

Do celostátního kola postupují:

Ronald Steiger, penzion V Lukách, Dlouhá Ves u Sušice

František Šlapák, restaurace U Reinerů, Písek

Tomáš Rédl, šenk Na Parkánu, Plzeň

Václav Schejbal, restaurace Uctívaný Velbloud, Plzeň

Miroslav Vorlík, restaurace na Spilce, Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Enyaq Enyaq coupé