14.12.2024 12:23
14.12.2024 10:12
Tragická dopravní nehoda u Plzně. Chodec střet s vozidlem nepřežil
14.12.2024 8:28
Plzeň má rekordní rozpočet na rok 2025. Investovat se bude do DEPO2015 i dopravy
Plzeňské farmářské trhy nabídnou nové dobroty
Na Plzeňských farmářských trzích se v sobotu 28. dubna představí noví prodejci. Těšit se tak můžete na první prodej hovězího masa z Farmy Zelený Šumava a sortiment uzených ryb z vlastního chovu Rybářství Mariánské Lázně.
V sobotu 28. dubna se od 8 do 12 hodin na nádvoří hotelu Gondola a v přilehlé Pallově ulici uskuteční již třetí letošní Plzeňské farmářské trhy, které nabídnou i nové zboží!
"Rozšiřování sortimentu a nalézání nových prodejců na Plzeňských farmářských trzích jen neslibujeme. Návštěvníci si jistě všimli, že jsme tento rok zařadili několik nových prodejců. Tuto sobotu se představí další dva,“ uvedl Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.
Pan Zelený z Farmy Zelený Šumava přiveze vynikající hovězí maso, které pochází z býčků jeho chovu v krásné šumavské přírodě. "Býci z vlastního chovu jsou poráženi na jatkách, zpět se vozí části zchlazené k desetidennímu zrání. Následně je maso vakuově baleno. Abychom vyhověli přání našich zákazníků a rozšířili naši nabídku, uvažujeme o zavedení výroby vlastních uzenin," sdělil Jiří Zelený, jehož farma je umístěna nedaleko Sušice v Drouhavči.
"Premiéru bude na Plzeňských farmářských trzích mít i Rybářství Mariánské Lázně, kteřé představí sortiment uzených ryb z vlastního chovu. Prodávat se bude například uzený kapr, amur, tolstolobik nebo pstruh," prozradil Popp.
Na návštěvníky se v sobotu těší více než 45 prodejců nabízejících skvělé jídlo. "Jsem rád, že se pořadatelům Plzeňských farmářských trhů daří rozšiřovat sortiment i počet kvalitních prodejců. S potěšením sleduji, jak jsou v našem městském obvodu organizovány zákazníky i prodejci výborně hodnocené farmářské trhy,“ řekl starosta ÚMO 3 Jiří Strobach.
Plzeňské farmářské trhy nabídnou vybrané lahůdky
Samozřejmě budou trhy plné lahůdek tuzemského původu, nenajdete zde totiž mořské ryby, holandský sýr nebo podobně zaručeně české ´farmářské´ potraviny.
"Na třetím Plzeňském farmářském trhu se například představí zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Radnic, pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan. Vynikající koláče napeče i Anděl Station z Plzně. Přijedou i pěstitelé hlívy z Píseckých hor. Kuřata a krůty bude prodávat farma Zephyr. Na čerstvé i zpracované ryby se můžete těšit z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny). Na ryby uzené přijďte ke stánku Rybářství Mariánské Lázně. Maso a uzeniny nakoupíte od mnoha uzenářů – Šneberger ze Železné rudy, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, Zacpal ze Stříbra. Nejen zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova," uvedl Popp a pokračoval: "Mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z Horského statku Abertamy, farmy Držovice a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje."
Více informací najdete na na www.plzensketrhy.cz.