Plzeňské farmářské trhy už podesáté

17.08.2011 10:35

Už podesáté proběhnou v sobotu 20. srpna v Plzni oblíbené Plzeňské farmářské trhy na nádvoří hotelu Gondola. Zůstává tradiční místo i tradiční čas konání trhů.

IMG_3873

V sobotu 20. srpna vyražte na oblíbené a zároveň už tradiční Plzeňské farmářské trhy, které se konají už podesáté. A jejich obliba stále roste. Zůstává tradiční místo i čas konání.

Minulý rok ukázal, že Plzeňané mají o autentické potraviny ohromný zájem. "Očekávali jsme, že v roce 2011 dojde ke snížení zájmu o Plzeňské farmářské trhy, ale tento předpoklad se naštěstí nepotvrdil. I přes to, že v Plzni se tzv. farmářské trhy konají již na třech místech, si Plzeňské farmářské trhy drží velmi silnou pozici. Podle mne to je poctivým přístupem k prodejcům i nakupujícím," vysvětluje koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC Tomáš Popp.

Pořadatelé Plzeňských farmářských trhů zvou jen ty prodejce, kteří jsou přímo pěstiteli, chovateli či zpracovateli. V případě, že na trhu prodává osoba spolupracující s konkrétní farmou či zpracovatelem, požadují potvrzení této skutečnosti právě od této farmy či zpracovatelského závodu. Dohledatelnost a původ produktů jsou zde velmi důležité.

Na již desátém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, pekaři z Dobřan, pekařství Zídková z Plzně a pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna. Své vynikající výrobky přiveze Paní Šůchová z Rokycan, která peče bezlepkové, vitariánské a další zvláštní pečivo. Maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Matějky z Letin, Šnebergera ze Železné rudy a Dvořáka z Bělé nad Radbuzou. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat farma Rudolec a Angus farm. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, Slunečná, ekologické farmy Čapí letka z Mokřic a z Horského statku Abertamy. Po krátké přestávce se opět na trhu objeví i Minimlékárna Joma. Čerstvé ryby přiveze pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Více informací zde.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima