Pouť u Jiřího jede i přes nepřízeň počasí - FOTKY

19.04.2017 10:02

Ani téměř zimní počasí posledních dnů nepřerušilo pouť u Jiřího na plzeňské Doubravce. Dokonce ani sníh navíc návštěvníky úplně neodradil. EET se v cenách atrakcí zatím neprojevila.

foto-qap-cz (7)

Nepříznivé počasí, které v posledních dnech připomínalo spíš zimu a přineslo i sněžení, sice organizátorům poutě u Jiřího zkomplikovalo život, nicméně samotnou pouť nepřerušilo. Atrakce tak budou v provozu podle plánu až do neděle 23. dubna.

S rozmary počasí se přitom organizátoři museli vypořádat ještě před tím, než pouť vůbec odstartovala. "Počasí nás ovlivňovalo hodně už při příjezdu, protože louka byla dost rozmočená a měli jsme s tím velké problémy," říká pořadatel Vlastimil Lagron.

O přerušení akce se ale neuvažuje. "Ať je horko nebo zima, musí to všechno šlapat. Atrakcí máme přibližně stejně jako v minulých letech. Máme okolo padesáti kousků. Máme tady například booster, je to poslední model, který se vyrábí. Jinak máme to, na co jsou lidé zvyklí, autodromy, ruské kolo, extreme a tak dále," dodává Vlastiml Lagron.

Zatímco například prodejců na trzích se zavedení EET už letos dotklo a někde to znamenalo úbytek prodávajících, u atrakcí se to zatím neprojevilo. Pořadatelů poutí se novinka bude týkat až příští rok. "Zatím jsme ceny nechali stejné jako v minulých letech, ale až dojde na EET, tak budeme muset ceny pravděpodobně upravit. U nás to není jen o tom dávat někomu účtenku, ale je to i o bezpečnosti na atrakcích. Takže osoba, která obsluhuje dejme tomu dětskou houpačku, musí mít volné ruce. Když tam bude mít nějaké další zařízení, tak to nebude možné a budeme muset přijmout nějaké lidi navíc," vysvětluje Vlastimil Lagron.

Pouť u Jiřího je otevřená každý den až do neděle 23. dubna. Atrakce jsou v provozu ve všední dny od 14 hodin, o víkendu už od dopoledne.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24