Rybí slavnosti se chystají v Myslovicích

23.04.2012 7:39

Rybí pochoutky z rukou odborníka na rybí gastronomii, který je znám i z televizních pořadů, Pavla Kováříka z Plzně, budete moci ochutnat v sobotu 28. dubna v Myslovicích na Klatovsku. Proběhnou tady Rybí slavnosti.

Speciality z kapra i pstruha, živá hudba, prodejní stánky s nabídkou tradičních řemeslníků a tombola, to všechno nabídnou celodenní Rybí slavnosti nejen pod širým nebem v Myslovicích na Klatovsku. Slavnosti se uskuteční v sobotu 28. dubna od 10 hodin na Statku česká lípa.

Garantem kvality připravovaných pokrmů je odborník na rybí gastronomii a propagátor pokrmů z českých sladkovodních ryb Pavel Kovářík z plzeňského rybího grilu U Rybaříka. "Vařit se bude výhradně z čerstvých kaprů a pstruhů z klatovského regionu. Návštěvníci slavností budou moci ochutnat například pstruha po mlynářsku, tradičního smaženého kapra nebo rybí hranolky," uvádí Pavel Kovářík známý z řady gastronomických televizních pořadů.

Chybět nebude ani stan Pilsner Urquell s točenými pivy Prazdroj 12° a Gambrinus 10°, která se výborně hodí k rybím specialitám. Stan Red Bull Energy Drink nabídne míchané nápoje. Pro rodiče s malými dětmi je připraven dětský koutek.

Zrekonstruovaný Statek česká lípa s restaurací a penzionem navazuje na historii pohostinství U české lípy, které zde bylo provozováno v letech 1932 - 1945. Dominantou areálu statku je navíc 200 let stará lípa srdčitá. Statek byl znovu otevřen v květnu roku 2011 a nabízí 61 míst ve staročeské restauraci a 20-35 míst v salonku. V penzionu je 39 lůžek v 15 pokojích.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus 15 let_