14.12.2024 12:23
14.12.2024 10:12
Tragická dopravní nehoda u Plzně. Chodec střet s vozidlem nepřežil
14.12.2024 8:28
Plzeň má rekordní rozpočet na rok 2025. Investovat se bude do DEPO2015 i dopravy
S Andreou v kuchyni: Cuketa zapečená s brambory a slaninou
Letní období je plné zeleniny a jednou z nich je i cuketa. Cuketa je velmi variabilní zelenina, lze ji dobře kombinovat s jinou zeleninou nebo z ní dokonce můžete připravit i chutný moučník.
Cuketa je pro někoho nudnou zeleninou. Pro mě tedy ne, já ji mám strašně ráda, ať už mlaďoučkou do salátu nebo zapečenou, různé omáčky z ní a nebo kynutý cukeťák s uzeným. Hmmmm, dobroty:-). Hlavně mi k ní pasuje česnek a pak různé bylinky. Tentokrát, protože je v kombinaci s brambory, jsem zvolila tymián.
Na přípravu budete potřebovat:
hlavně všeho dostatek ... je to strašně dobré
2 cukety
8 brambor ( průměr podobný průměru cukety )
1 smetany raději tučnější
150g slaniny
3 větší stroužky česneku
3PL najemno nastrouhaného parmazánu
čerstvý tymián
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky. Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán a česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2cm. Vložte do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečte dozlatova.
Více receptů najdete na blogu nebo facebooku V kuchyni vždy otevřeno.
foto: Andrea Motlíková