10.05.2025 9:44
09.05.2025 12:04 09.05.2025 12:26
Složky IZS likvidují ve Starém Sedlišti následky dopravní nehody
09.05.2025 9:30
Víkend nabídne plno akcí po celém Plzeňském kraji
S Andreou v kuchyni: Kuřecí křídla s chorizem a zeleninou z jednoho pekáče
Přináším vám jeden recept na chutný oběd z jednoho pekáče. Což znamená, že nezašpiníte víc než prkénko a jeden pekáč.
Je tady další recept. QAP.CZ přeje dobrou chuť S Andreou v kuchyni!
Chorizo patří k mým oblíbeným klobásám, kupuji si i salám, má skvělou chuť. Spolu s brambory, zeleninou i kouskem voňavého uzeného bůčku skvěle křidélka doplní. Někdo u křidélek odřezává špičky, já je nechávám, mám je ráda.
Na přípravu budete potřebovat:
12ks kuřecích křidélek
1 chorizo
kousek uzeného bůčku
1 menší cuketa
hrst cherry rajčátek
6 velkých brambor
5 stroužků česneku
1 cibule
sladká a uzená mletá paprika
čerstvý rozmarýn
sůl
Postup přípravy receptu:
Na dno pekáče dáme na cca centimetrové plátky nakrájené brambory, osolíme. Na ně položíme osolená křidélka, obložíme na nudličky nakrájeným uzeným bůčkem a na kolečka pokrájeným chorizem, cibulí a přepůlenými stroužky česneku. Posypeme oběma paprikami, čerstvým rozmarýnem a podlijeme vodou do výše brambor. Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů. Pečeme 45 minut, přidáme přepůlená rajčátka a nakrájenou cuketu. Můžeme zlehka promíchat a dopečeme odkryté asi 15-20 minut.
Další recepty najdete na webu nebo na facebooku
foto: Andrea Motlíková