S Andreou v kuchyni: Kuřecí s libečkovou omáčkou a šťouchané brambory se špenátem

01.06.2015 13:02

Vyzkoušejte další super recept! Tentokrát si s Andreou můžete uvařit kuřecí s výbornou libečkovou omáčkovou. Možná to nevíte, ale libeček je vynikající zelené koření nejen do polévek.

img_3761-br
img_3761-brimg_3763-brimg_3754-bl

Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni! Dobrou chuť!

Libeček nesmí na mojí zahradě chybět. A hlavně také v zimě v mrazáku. A ještě ke všemu jsem dnes potřebovala ze záhonu zlikvidovat nakvétající špenát, který jsem nějak nestihla všechen zatím upotřebit. A tak jsou k dnešnímu menu i šťouchačky se špenátem. Připravila jsem kuřecí maso s jednoduchou a rychlou omáčkou, ochucenou čím jiným, než libečkem :-) Tak milovníkům libečku přeji dobrou chuť.

 

Na přípravu budete potřebovat:ANDREA V KUCHYNI
3 kuřecí prsa
pár plátků Schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
2 velké cibule
100ml smetany
100ml vývaru
hrst libečkových listů
čerstvě drcený pepř
sůl

Postup přípravy receptu:
Z kuřecích prsou odřízneme ty slabší odstávající kousky a sval od silnějšího konce podélně nakrojíme, ale nedokrojíme. Mezi obě půlky vložíme plátek šunky, maso z obou stran osolíme a opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka a libeček posekáme.

Na pánvi s olejem pozvolna opečeme maso ze všech stran a vyjmeme. Uchováváme v teple. Na pánev s výpekem vsypeme cibuli, opět opepříme a na mírném plameni restujeme dohněda.

Pak přilijeme vývar, zredukujeme už na silnějším plameni na polovinu a vlijeme smetanu. Ještě prováříme cca 10 minut na požadovanou konzistenci a nakonec přidáme posekaný libeček a dochutíme případně solí.

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, do kterých jsem vmíchala špenát s orestovanou cibulkou a česnekem.

Více receptů najdete na facebooku nebo na blogu V Kuchyni vždy otevřeno.

foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT