25.06.2025 19:21
25.06.2025 16:59
Baletní hvězda Richard Ševčík na besedě okouzlil plzeňské seniory - FOTKY
Jaká role se zapsala Richardu Ševčíkovi do srdce? Co naučil seniory a jaké překvapení si pro ně připravil? Čtěte v reportáži z besedy. Redaktorka QAPu byla na místě!
25.06.2025 14:45
Dopřejte si dávku roztomilosti. V Plzni se konala výstava ježků - FOTKY
S Andreou v kuchyni: Kuřecí s libečkovou omáčkou a šťouchané brambory se špenátem
Vyzkoušejte další super recept! Tentokrát si s Andreou můžete uvařit kuřecí s výbornou libečkovou omáčkovou. Možná to nevíte, ale libeček je vynikající zelené koření nejen do polévek.
Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni! Dobrou chuť!
Libeček nesmí na mojí zahradě chybět. A hlavně také v zimě v mrazáku. A ještě ke všemu jsem dnes potřebovala ze záhonu zlikvidovat nakvétající špenát, který jsem nějak nestihla všechen zatím upotřebit. A tak jsou k dnešnímu menu i šťouchačky se špenátem. Připravila jsem kuřecí maso s jednoduchou a rychlou omáčkou, ochucenou čím jiným, než libečkem :-) Tak milovníkům libečku přeji dobrou chuť.
Na přípravu budete potřebovat:
3 kuřecí prsa
pár plátků Schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
2 velké cibule
100ml smetany
100ml vývaru
hrst libečkových listů
čerstvě drcený pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Z kuřecích prsou odřízneme ty slabší odstávající kousky a sval od silnějšího konce podélně nakrojíme, ale nedokrojíme. Mezi obě půlky vložíme plátek šunky, maso z obou stran osolíme a opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka a libeček posekáme.
Na pánvi s olejem pozvolna opečeme maso ze všech stran a vyjmeme. Uchováváme v teple. Na pánev s výpekem vsypeme cibuli, opět opepříme a na mírném plameni restujeme dohněda.
Pak přilijeme vývar, zredukujeme už na silnějším plameni na polovinu a vlijeme smetanu. Ještě prováříme cca 10 minut na požadovanou konzistenci a nakonec přidáme posekaný libeček a dochutíme případně solí.
Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, do kterých jsem vmíchala špenát s orestovanou cibulkou a česnekem.
Více receptů najdete na facebooku nebo na blogu V Kuchyni vždy otevřeno.
foto: Andrea Motlíková