S Andreou v kuchyni: Naložená grilovaná (pečená) zelenina

15.05.2015 17:55

Je tady víkend, užijte si grilovačku se vším všudy a vyzkoušejte nový recept s Andreou. Tuto naloženou zeleninu musíte rozhodně vyzkoušet.

img_3281-br
img_3281-brimg_3271-brimg_3285-br

Je tady další skvělý recept z rubriky S Andreou v kuchyni

Inspirovala jsem se už loni jedním řeckým receptem na naložený lilek, který jsem teda realizovala, ale nějak ani nenafotila, už vlastně nevím ani proč :-) Napravuji dnes. Přidala jsem k lilku i jinou zeleninu a je to fakt dobrota.

Přidejte při grilování hodně zeleniny a když se třeba nesní, proveďte s ní toto. Nebo prostě opečte zeleninu na pánvi či v troubě a efekt bude stejný. Ovšem sami víte, že pokrmy z grilu mají o dost lepší chuť :-) Recept je to jednoduchý, ale o to víc vás překvapí výsledek.

Na přípravu jedné průměrné sklenice budete potřebovat:

1 lilek
1 cuketa
2 cibule
1 větší paprika
6 stroužků česneku
olej nejlépe olivový ( cca 200ml )
balsamico nebo vinný ocet( cca 3 -4PL podle chuti )
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy receptu:ANDREA V KUCHYNI
Lilek a cuketu nakrájíme na centimetrová kolečka, cibule na čtvrtky (oddělíme lupeny) a papriky na širší pruhy. Vše opečeme postupně z obou stran potřené olivovým olejem na grilu nebo pánvi či v troubě . Lilek předem můžete nechat vypotit, ale nedělám to vždy. Jen v případě, že lilek není úplně čerstvý.
Z oleje, octa, soli a 3 rozdrcených stroužků česneku vymícháme zálivku a petrželku nahrubo posekáme. Zbylé 3 stroužky nakrájíme na plátky. Ogrilovanou zeleninu osolíme a skládáme do připravené sklenice. Vrstvy zeleniny vždy posypeme petrželkou a česnekem a zalijeme marinádou až do spotřebování zeleniny.  Vrstvy trochu zmáčkneme, aby marináda byla i nad zeleninou, případně dolijeme olejem. Nechte proležet v lednici ... kdo vydrží nejdéle, vyhrává :-D Ne, dělám si legraci, ale je třeba nechat opravdu rozležet alespoň dva dny, pak je to super. Marinádu po převaření a vychlazení můžete použít znovu nebo si s ní pokapejte třeba opečenou bagetku nebo zeleninový salát.

foto: Andrea Motlíková

Více receptů na facebooku nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT