QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

13.05.2025 9:00

Kriminalisté zasahují na úřadě Plzeňského kraje

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu dnes ráno zasahovali na úřadě Plzeňského kraje ve Škroupově ulici.

S Andreou v kuchyni: Naložené špekáčky v marinádě

03.09.2015 16:01

Vyznavači ´echt´ zdravé výživy dnes tento příspěvek nebudou číst a přejdou ho bez mrknutí oka . Ale jednou za rok si může člověk dát i něco hodně nezdravého, ale dobrého nebo ne?

img_4351-bl
img_4351-blimg_4356-brimg_4359-blimg_4364-bl

Pokud vám zbydou po grilování někdy buřtíky a už nemáte chuť ani na buřtguláš, zkuste tyto naložené špekáčky, které se zalijí horkou marinádou a v podstatě po vychladnutí si můžete pochutnávat.

 

Na přípravu budete potřebovat:

4 kvalitní špekáčky
1-2 cibule
3 kyselé okurky

Na marinádu:
2PL oleje
2PL kečupu (já požívám domácí kečup)
2PL worcesteru
2PL hořčice
4PL vody
drcené chilli podle chuti
špetka soli a cukru
pepř

ANDREA V KUCHYNI

Postup přípravy receptu:

Je to celé velmi jednoduché. Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli také, okurky na nudličky a vše vložte do misky. Všechny přísady na marinádu dejte do kastrůlku a nechte provařit. Horkou marinádu nalijte na špekáčky a důkladně promíchejte. Přendejte obsah misky do sklenice, uzavřete a po vychladnutí můžete uložit do lednice. Můžete konzumovat už tentýž den.

Více receptů najdete na blogu v Kuchyni vždy otevřeno

foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Enyaq Enyaq coupé