S Andreou v kuchyni: Obalovaný květák pečený v troubě

16.03.2015 11:51

Máte rádi smažený květák, ale nebaví vás stát u plotny a zdržovat se smažením na pánvi? Mrkněte na jednoduchý recept...

hlavní
hlavní312

Tento způsob pečení květáku jsem objevila před pár lety. Nemusíme předvařovat, nemáme od obalování upatlané ruce a nemusíme při smažení na pánvi stát u plotny a obracet.

Na přípravu budete potřebovat:
1 květák
2 vejce
hladká mouka ( cca 6 PL )
strouhanka
sůl
olej

ANDREA V KUCHYNI

Postup přípravy receptu:

Květák rozebereme na růžičky, velké rozpůlíme. Opláchneme a dostatečně osolíme. Květák nepředvařujeme, obalujeme ho syrový. Z vajec, mouky, soli a trochu vody vymícháme hladké těstíčko, ve kterém růžičky obalíme. Vidličkou je vyndaváme a postupně vkládáme do sáčku se strouhankou. Vždy rukou sáček uzavřeme a protřepeme. Květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.

Obalený květák pokládáme na plech vyložený papírem a politý olejem. Růžičky svrchu ještě trochu potřeme olejem a dáme péct do trouby na 200C. Pečeme cca 40 minut dozlatova, v polovině pečení květák obrátíme.

Recept a fotografie připravila Andrea Motlíková. Všechny recepty najdete na webu nebo na facebooku.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT