QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S Andreou v kuchyni: Rebarborový voňavý crumble

05.06.2015 21:42

Sezona rebarbory je v plném proudu a všude se pečou rebarborové koláče. Každý má nějaký dobrý, osvědčený recept. Ale nezapomeňte, že rebarbora se má sklízet jenom do Svatého Jana, pak už má prý hodně kyseliny šťavelové :-)

img_3778-br
img_3778-brimg_3782-brimg_3775-brimg_3779-br

Dnes jsem místo koláče připravila skvělý, badyánem a skořicí vonící, zapečený crumble. Crumble je vlastně takový koláč bez těsta, zapečený s drobenkou a většinou se podává v zapékacích mističkách, protože na dezertním talířku by moc esteticky nevypadal.

 

Na přípravu budete potřebovat:

svazek řapíků rebarbory ( cca 10ks )
1 badyán
kousek svitku skořice
2-3PL třtinového cukru
2PL griotky nebo portského vína
+kysaná smetana
ANDREA V KUCHYNI
Na drobenku:
100g másla
100g třtinového cukru
100g hrubé nebo polohrubé mouky

Postup přípravy receptu:

Rebarboru omyjeme a nakrájíme na kousky cca 2cm dlouhé. Rebarboru není nutné loupat, jak to mnozí dělají. Tenká slupka při tepelné úpravě krásně změkne. Rebarboru s kořením přendáme do kastrůlku, posypeme cukrem a zalijeme griotkou nebo portským. Na mírném ohni provaříme cca 2-3 minuty, ne víc, aby moc nezměkla a nebyla z ní kaše. Odstavíme a necháme zchladnout, můžeme nechat přes noc, aby krásně nasákla vůněmi.

 

foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima