QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

15.07.2025 18:29

Provoz na železniční trati Praha - Beroun byl přerušen, na koleje spadl strom

S Andreou v kuchyni: Rybízový koláč se sněhem

03.08.2015 15:42

Je sezóna rybízu, jeho nakyslé kuličky se skvěle snoubí se sněhem na koláči. Zkuste další báječný recept z rubriky S Andreou v kuchyni.

img_4803-br
img_4803-brimg_4804-brimg_4801-bl

Koláč je výborný, není přeslazený a je po rybízu pikantně nakyslý.

 

Na přípravu budete potřebovat:

Na těsto:
420g polohrubé mouky
220g cukru
220g másla nebo Hery
6 žloutků
250ml mléka
trochu citronové šťávy
1 prášek do pečiva

+ sníh ze 6ti bílků
210g cukru moučka
300g kuliček červeného rybízu

ANDREA V KUCHYNIPostup přípravy receptu:

Nejprve připravíme těsto na korpus. Tuk utřeme s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s citronovou šťávou. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170C a pečeme 20 minut. Těsto by nemělo být zcela propečené, jen by mělo být svrchu pevné. Bude se ještě péct dál.

Sníh ušleháme s cukrem dotuha a vmícháme do něj opatrně kuličky rybízu. Tuto směs naneseme na korpus a vložíme do trouby, kde jsme teplotu snížili na 110C.  Hlídáme a můžeme nechat nakonec jenom pečení shora.  Jakmile je sníh růžový, vypneme troubu a necháme otevřenou i s koláčem uvnitř dojít. Podáváme dobře vychlazený.

Další recepty na blogu V Kuchyni vždy otevřeno

foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT