08.12.2025 14:21
Novoroční ohňostroj na plzeňském náměstí nebude. Nahradí ho videomapping
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 14:21
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 10:00
Stačí odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a můžete být mezi výherci!
07.12.2025 19:05
Velikonoční nádivka patří také neodmyslytelně na velikonoční stůl, stejně tak jako mazanec, beránek a obarvená vajíčka. Upečte si s Andreou voňavou velikonoční nádivku!
Velikonoce jsou za dveřmi. V naší rubrice s Andreou v kuchyni přinášíme další velikonoční recept. Tentokrát na velikonoční nádivku.
Velikonoční nádivka by měla být ovoněná uzeným masem a čerstvými bylinkami. Nesmíme zapomenout na první jarní kopřivy.
Na přípravu budete potřebovat:
10 rohlíků
10 vajec ( žloutky + sníh z bílků )
vařené uzené maso + uzený vývar
vařené vepřové maso
( masa dáme cca 700g, dávám více uzeného)
kopřivy, popenec , libeček, popř. petrželka nebo pažitka ... všeho dohromady - 2 hrsti posekaných bylinek
sůl
sádlo na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu:
Rohlíky nakrájíme na plátky o síle cca 0,5cm a uzeným vývarem je zvlhčíme. Maso pokrájíme na kostičky, všechny zelené bylinky posekáme. Vše přidáme k rohlíkům, pak ještě žloutky a popřípadě ještě zvlhčíme vývarem. Promícháme důkladně a vmícháme opatrně sníh. Dochutíme podle potřeby solí.
Směs vyklopíme do sádlem vymazaného pekáče, urovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200C dozlatova.
Čtěte také recept na velikonoční mazanec.
Více receptů najdete na facebooku nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno.