31.05.2025 20:06
Na Plzeňsku proběhla jízda historických vozidel
Podívejte se na fotky
31.05.2025 20:06
Podívejte se na fotky
31.05.2025 13:28
31.05.2025 8:40 31.05.2025 11:53
Je tady další recept z naší rubriky "S Andreou v kuchyni". Tentokrát vám poradíme, jak přichystat skěle játra. Je tady nový recept na úpravu pikantních kuřecích jater.
Dnešní recept je tak trochu chutí mexický, i když nevím, jestli v Mexiku připravují zrovna játra takovýmto způsobem, se zeleninou a fazolemi. Nikdy jsem tam nebyla. Tak je to jenom moje další variace na játra.
Na přípravu budete potřebovat:
500g kuřecích jater ( můžete použít i krůtí, kachní nebo králičí )
1 větší cibule
1 plechovka drcených rajčat, já používám malou sklenku zavařených domácích
2 řapíky celeru
1 červená paprika
1 plechovka červených fazolí ( samozřejmě můžete použít čerstvé, předem uvařené )
1 malá plechovka sterilovaných kukuřičných zrn
koření: já používím na mexická jídla směs Fajitas, kdo nemá nevadí a k tomu špetka sladké papriky, chilli, římský kmín a mletý koriandr
2 stroužky česneku
kdo holduje čerstvému koriandru, samozřejmě přidá, kde ne, dá zelenou petrželku
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme ( drůbeží játra můžeme ihned, neztvrdnou ) a orestujeme. Přidáme koření ( papriku až nakonec ) a nakrájenou papriku s celerem. Podlijeme rajčaty a dusíme 15 minut. Nakonec přidáme prohřát fazole, kukuřici a posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou s rýží nebo tortillami.
více receptů najdete na facebooku nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno.