Sametové farmářské trhy provoněly topinky a uzené ryby

17.11.2012 13:09

Poslední listopadové trhy proběhly na nádvoří hotelu Gondola v sobotu 17. listopadu. Farmářské trhy nás čekají do konce roku již pouze dvakrát a to 1. a 15. prosince.

IMG_0001
IMG_0001IMG_0004IMG_0005IMG_0006IMG_0009IMG_0011IMG_0012IMG_0013IMG_0015IMG_0016IMG_0017IMG_0019IMG_0020IMG_0021IMG_0022IMG_0023IMG_0024IMG_0025IMG_0026IMG_0027IMG_0031

Plzeňské farmářské trhy se pro letošní rok pomalu ale jistě chýlí do svého finále.

Poslední listopadové trhy proběhly na nádvoří hotelu Gondola v Mlýnské strouze v sobotu 17. listopadu od osmi do dvanácti hodin. Do konce roku vás trhy čekají už pouze dvakrát a to 1. a 15. prosince.

V sobotu v Mlýnské strouze nechyběla bohatá nabídka zeleniny a ovoce, sýry a mléčné výrobky ani uzeniny a maso. Velké oblibě se v sobotu těšily mezi návštěvníky trhů zvěřinové klobásy.

"Vzala jsem na ochutnání. Za 15 Kč je to dobré, mám pro sebe i pro manžela večer k vínu," prozradila paní Magda z Plzně.

Co vás při příchodu do Mlýnské strouhy však přímo praštilo do nosu, to byla vůně topinek a především uzených ryb. A ukázalo se, že i Plzeňané šli "po čichu", protože uzené ryby šly doslova na dračku.

"Přišla jsem si dát snídani u Anděla, děláme to tak skoro každé trhy, ale ta vůně mě sem přilákala. Já ryby moc nemusím, ale kamarádka si jednu koupila," prozradila Andrea z Plzně.

Na trzích výjimečně chybělo pekařství Rendl, které se stalo za dobu trvání trhů takříkajíc jejich stálicí.

"V Sušici totiž opravují potrubí, a proto pro vás nemohou u Rendlů upéct své legendární pečivo," prozradil Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z o. s. ENVIC.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima