03.06.2025 14:36
03.06.2025 12:10
Co si přejí obyvatelé Trojky? Výsledky hlasování v participativním rozpočtu jsou tu
02.06.2025 13:10
Plzeňská teplárenská ukončila topnou sezonu
Sametové farmářské trhy provoněly topinky a uzené ryby
Poslední listopadové trhy proběhly na nádvoří hotelu Gondola v sobotu 17. listopadu. Farmářské trhy nás čekají do konce roku již pouze dvakrát a to 1. a 15. prosince.
Plzeňské farmářské trhy se pro letošní rok pomalu ale jistě chýlí do svého finále.
Poslední listopadové trhy proběhly na nádvoří hotelu Gondola v Mlýnské strouze v sobotu 17. listopadu od osmi do dvanácti hodin. Do konce roku vás trhy čekají už pouze dvakrát a to 1. a 15. prosince.
V sobotu v Mlýnské strouze nechyběla bohatá nabídka zeleniny a ovoce, sýry a mléčné výrobky ani uzeniny a maso. Velké oblibě se v sobotu těšily mezi návštěvníky trhů zvěřinové klobásy.
"Vzala jsem na ochutnání. Za 15 Kč je to dobré, mám pro sebe i pro manžela večer k vínu," prozradila paní Magda z Plzně.
Co vás při příchodu do Mlýnské strouhy však přímo praštilo do nosu, to byla vůně topinek a především uzených ryb. A ukázalo se, že i Plzeňané šli "po čichu", protože uzené ryby šly doslova na dračku.
"Přišla jsem si dát snídani u Anděla, děláme to tak skoro každé trhy, ale ta vůně mě sem přilákala. Já ryby moc nemusím, ale kamarádka si jednu koupila," prozradila Andrea z Plzně.
Na trzích výjimečně chybělo pekařství Rendl, které se stalo za dobu trvání trhů takříkajíc jejich stálicí.
"V Sušici totiž opravují potrubí, a proto pro vás nemohou u Rendlů upéct své legendární pečivo," prozradil Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z o. s. ENVIC.