Šestá sezóna Plzeňských farmářských trhů startuje

25.03.2015 20:23

Zhruba padesátka prodejců toho nejlepšího jídla, jaké produkují české farmy, pekařství, uzenářství, nabídne své pochoutky plzeňské veřejnosti poprvé v letošním roce v sobotu 28. března.

DSC_0032

V sobotu 28. března se letos poprvé sejdou milovníci fajnového jídla na náměstí Republiky v Plzni, začínají Plzeňské farmářské trhy. Trhy začínají v 8 hodin a končí ve 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC.

Plzeňské farmářské trhy budou i v letošním roce pořádány ve 14denním intervalu - od 28. března až do 19. prosince každou lichou sobotu. Termíny Plzeňských farmářských trhů 2015: 28.3., 11.4., 25.4., 9.5., 23.5., 6.6., 20.6., 4.7., 18.7.,  1.8., 15.8., 29.8., 12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 7.11., 21.11., 5.12., 19.12.   Farmářské trhy zůstávají minimálně i v této sezónně na náměstí Republiky v Plzni. Začínat se bude vždy v 8 a končit ve 12 hodin.

Cílem sdružení ENVIC bylo a je vytvářet prostor a podmínky pro prodej prvotřídních, tuzemských sezónních potravin. "Nechystáme v pořádání Plzeňských farmářských trhů žádnou revoluci. Držíme se svých zásad – důsledný výběr prodejců – výrobců, vytváření příjemné atmosféry, oživování centra města Plzně, podpora lokální ekonomiky, nabídka skutečného poctivého jídla. Přesto v letošním roce přivítáme několik nových prodejců. Ti doplní stávající sortiment o nové produkty – klíčky, raw dobroty, zeleninové hořčice...," vysvětluje Tomáš Popp koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.

Na prvním Plzeňském farmářském trhu v letošním pro Plzeň zásadním roce se představí již tradiční, ale i noví prodejci. Pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Zídek z Plzně a Dobřanské pekařství napečou křupavé pečivo. Vynikající koláče a kávu připraví i Anděl Station z Plzně. Kuřata a krůty přiveze farma Zephyr. Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les. Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Matějka z Letin, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Plzák ze Dřevěné, Zelený z Drouhavče a Kesner z Terešova. Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova. Šumavský pivovar bude točit své báječné pivo a připravovat hamburgery z hovězího masa z farmy Zelený. Jablečné mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská  moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy. Ani "Čerstvá pasta" vyráběná v Karlových Varech nebude na těchto farmářských trzích chybět.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT