14.12.2024 8:28
13.12.2024 17:56
Přepadení pošty v Tlučné, pachatel byl ozbrojen
13.12.2024 13:24
Plzeňští strážníci pomohli muži, který pomýšlel na sebevraždu
Šestá sezóna Plzeňských farmářských trhů startuje
Zhruba padesátka prodejců toho nejlepšího jídla, jaké produkují české farmy, pekařství, uzenářství, nabídne své pochoutky plzeňské veřejnosti poprvé v letošním roce v sobotu 28. března.
V sobotu 28. března se letos poprvé sejdou milovníci fajnového jídla na náměstí Republiky v Plzni, začínají Plzeňské farmářské trhy. Trhy začínají v 8 hodin a končí ve 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC.
Plzeňské farmářské trhy budou i v letošním roce pořádány ve 14denním intervalu - od 28. března až do 19. prosince každou lichou sobotu. Termíny Plzeňských farmářských trhů 2015: 28.3., 11.4., 25.4., 9.5., 23.5., 6.6., 20.6., 4.7., 18.7., 1.8., 15.8., 29.8., 12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 7.11., 21.11., 5.12., 19.12. Farmářské trhy zůstávají minimálně i v této sezónně na náměstí Republiky v Plzni. Začínat se bude vždy v 8 a končit ve 12 hodin.
Cílem sdružení ENVIC bylo a je vytvářet prostor a podmínky pro prodej prvotřídních, tuzemských sezónních potravin. "Nechystáme v pořádání Plzeňských farmářských trhů žádnou revoluci. Držíme se svých zásad – důsledný výběr prodejců – výrobců, vytváření příjemné atmosféry, oživování centra města Plzně, podpora lokální ekonomiky, nabídka skutečného poctivého jídla. Přesto v letošním roce přivítáme několik nových prodejců. Ti doplní stávající sortiment o nové produkty – klíčky, raw dobroty, zeleninové hořčice...," vysvětluje Tomáš Popp koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.
Na prvním Plzeňském farmářském trhu v letošním pro Plzeň zásadním roce se představí již tradiční, ale i noví prodejci. Pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Zídek z Plzně a Dobřanské pekařství napečou křupavé pečivo. Vynikající koláče a kávu připraví i Anděl Station z Plzně. Kuřata a krůty přiveze farma Zephyr. Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les. Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Matějka z Letin, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Plzák ze Dřevěné, Zelený z Drouhavče a Kesner z Terešova. Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova. Šumavský pivovar bude točit své báječné pivo a připravovat hamburgery z hovězího masa z farmy Zelený. Jablečné mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy. Ani "Čerstvá pasta" vyráběná v Karlových Varech nebude na těchto farmářských trzích chybět.