Šesté Plzeňské farmářské trhy budou o hodinu kratší

08.06.2011 13:15

V sobotu 11. června můžete opět vyrazit na Plzeňské farmářské trhy, které se od 8 hodin konají na nádvoří hotelu Gondola a u blízké Mlýnské strouhy! A pozor, tentokrát jen do 12 hodin!

IMG_6624

Plzeňské farmářské trhy se opět uskuteční v sobotu 11. června. Kvůli Historickému víkendu ale budou o hodinu kratší!

Letošní šesté Pzeňské farmářské trhy se opět odehrají na nádvoří hotelu Gondola od 8 do 12 hodin.  "V termínu od 10. do 12. června se v Plzni odehraje Historický víkend. I Plzeňské farmářské trhy historicky patří do Plzně i do Mlýnské strouhy, kde je od roku 2010 pořádá občanské sdružení ENVIC a hotel Gondola. Právě z důvodů pořádání Historického víkendu jsme se rozhodli zkrátit dobu konání Plzeňského farmářského trhu o hodinu – do 12 hodin. Důvodem zkrácení je umožnit návštěvníkům Historického víkendu projíždět na parkoviště v Pallově ulici," vysvětlil koordinátor trhů Tomáš Popp s tím, že rozšíření prostoru trhů i do Pallovy ulice se velmi osvědčilo. "Zvětšil se prodejní prostor a prodejci získali další možnost jak zkrášlit své stánky. Navíc trhy s potravinami historicky do Mlýnské strouhy patří. V minulosti se v ní konaly rybí trhy a byla v ní umístěna malá rybárna."

Podle Poppa si lidé velmi rychle zvykli nakupovat na Plzeňských farmářských trzích zdravé a hlavně domácí potraviny. "Tomuto trendu osobně velice fandím a jsem rád, že jsme mohli organizátorům pomoci s rozšířením původního prostoru," poznamenal  starosta ÚMO 3 Jiří Strobach.



Co koupíte na Plzeňských farmářských trzích?

Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. "Na již šestém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, pekařství Vokurka a pekaři z Dobřan. Čerstvé mléko si budou moci návštěvníci koupit z pojízdného mlékomatu farmy pana Boháčka, maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Matějky z Letin a od Šnebergera ze Železné rudy. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína a farma Újezd nade Mží. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher - farmář z Hostouně u Domažlic," vyjmenoval Popp a pokračoval: "Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina roku 2010 představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Belina, Březí, ZPZ, Slunečná a z Horského statku Abertamy. Čerstvé ryby přiveze pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic!"

Více informací o prodejcích najdete na www.plzensketrhy.cz.


SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT