Svíčková, sarajevské kuře a další dobroty voněly u sv. Jiří na Doubravce

07.09.2013 17:29

Druhý ročník Vařečky rytíře Žumbery přilákal na louku ke sv. Jiří tisíce lidí. Ti si užívali vybrané speciality plzeňských restaurací i v horkém počasí osvěžující pivo. Prohlédněte si fotografie!

IMG_0124
IMG_0119IMG_0120IMG_0123IMG_0124IMG_0125IMG_0126IMG_0127IMG_0128IMG_0132IMG_0134IMG_0135IMG_0136IMG_0138IMG_0139IMG_0140IMG_0141IMG_0142IMG_0144IMG_0145IMG_0147IMG_0150IMG_0151IMG_0152IMG_0155IMG_0156IMG_0157IMG_0158IMG_0160IMG_0161IMG_0162IMG_0163IMG_0164

Teplé počasí, hudba a vůně dobrého jídla, to vše přilákalo tisíce lidí na louku ke sv. Jiří na Doubravku, kde v sobotu 7. září proběhl gurmánský festival, Vařečka rytíře Žumbery.

Druhý ročník Vařečky přinesl řadu pochoutek od zelné polévky přes svíčkovou, na kterou se stály jednoznačně nejdelší fronty, sarajevské kuře, až po sladké tečky v podobě koláčů.

"Nevařte doma! Přijďte se najíst s celou rodinou k nám!" vyzývali organizátoři soutěže a řada Plzeňanů je tak vzala za slovo.

Někteří přijeli autem, někteří přišli po svých, ale řada přítomných využila cestu historickým autobusem, který byl k dispozici třikrát do hodiny.

Představila se řada plzeňských restaurací, mezi nimi Krčma stará sladovna s bradlecem, Purkmistr s pomalu pečeným závitkem, Žumbera s rolovaným pupkem nebo Éčko s kuřecím bochánkem.

"Měl jsem druhý pozdní oběd, vepřové na jablkách. Předtím jsem si dal rolovaný pupek, paráda, paráda. Teď se chystam tady na tu svíčkovou. Když jsou tady takový fronty, no to to musí stát teda za to!" smál se pan Přemek z Plzně, který na akci dorazil s bratrem.

Postaráno bylo také o zábavu. Přítomné pobavila například harmonikářská rodina Pospíšilova s dětmi, Majda z Kouzelné školky, Standa Hložek, Milan Pitkin nebo Katapult v čele s Oldou Říhou.

A co by to bylo za gurmánský svátek, kdyby chybělo pivo. To přivezla řada pivovarů, mezi nimi například Purkmistr, Černá hora, Bizon, Ježek nebo Lobkowicz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT