Tisíce lidí si přišly užít gurmánský zážitek na Apetit festival

20.05.2012 8:40     20.05.2012 20:57

V sobotu 19. května odstartoval dvoudenní svátek všech gurmánů v Plzni a okolí, Apetit festival. Program přinesl kuchařské show, hokejové promítání. Návštěvíci naladili své chuťové buňky na vlnu luxusu.

IMG_0189
IMG_0163IMG_0164IMG_0165IMG_0166IMG_0174IMG_0176IMG_0177IMG_0179IMG_0181IMG_0182IMG_0183IMG_0188IMG_0189IMG_0191IMG_0192IMG_0193IMG_0194IMG_0195IMG_0196IMG_0197IMG_0198IMG_0200IMG_0201IMG_0202IMG_0204IMG_0205IMG_0206IMG_0207

V sobotu 19. května odstartoval v areálu za OC Plaza druhý ročník plzeňského Apetit festivalu, který sebou opět přinesl klání o titul Západočeské restaurace roku a Pivovaru roku.

Sobotní slunečné počasí a lákavá nabídka restaurací, vinařství a pivovarů přilákala na Apetit festival tisíce lidí. Ti přišli za dobrým jídlem, za kuchařskými show nebo také na hokejové utkání, které se v rámci festivalu v areálu promítalo na plátně.

"Jen za sobotu dorazilo víc než deset tisíc návštěvníků, což nás velmi těší," uvedl jeden z organizátorů akce Petr Jirásek z agentury Pigs Production.

"Zatím mi chutnalo úplně všechno, jen z rajčatové polévky s čokoládou jsem taková rozpačitá. Hrozně mi chutnal kuřecí špíz s arašídy ze Zlatého draka," prozradila návštěvnice festivalu Jana z Litic.

"Já měl skvělý žebírko z Rozmarýnu," pochvaloval si pro změnu Michal z Plzně, který svůj gurmánský zážitek zakončil sladkou tečkou v podobě čokoládo-malinového tiramisu s vanilkovou zmrzlinou a pekanovou křupinkou.

"Dneska už jsem plná, měla jsem grilovanou vepřovou panenku na variaci listových salátů s malinovým vinaigrette a krutony z ciabatty z Husy a sushi ze Zeke baru. Zítra se chystám zase přijít," prozradila nám Jitka z Plzně, která na festival přišla s manželem a dcerou Sofií.

Kuchařských show se v sobotu ujal tradičně oblíbený Zdeněk Pohlreich a molekulární kuchyni představil Petr Koukolíček.

Součástí programu bylo také vyhlášení soutěže určené středním školám Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje. Nejlépe porota ohodnotila výkon žáků Střední odborné školy a Středního odborného učiliště z Horšovského Týna. Soutěž se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance a pod patronací Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočky Šumava.

Apetit festival pokračoval v Plzni i v neděli, kdy se o kuchařské show postarali Jaroslav Sapík a Jiří Babica.

"Návštěvníkům festivalu bych chtěl ukázat možnost, jak připravit exotická jídla v Čechách, aniž bychom měli problém se sháněním surovin. Myslím si, že se dá hodně nahradit českými surovinami, aniž by pokrm ztratil originální chuť," uvedl před svou show Jiří Babica.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT