Titul mistra ČR v míchání tataráku putuje do Valašského Meziříčí

02.10.2011 8:23

Gastronomické klání, z něhož vzešel historicky první mistr ČR v míchání tataráku, proběhlo v Soběsukách na Plzeňsku. Vítězství si "namíchal" kuchař Radek Solanský z Valašského Meziřící.

Netradiční kulinářská soutěž proběhla v sobotu 1. října v Soběsukách na Plzeňsku v restauraci Angusfarm. Uskutečnilo se zde historicky 1. mistrovství ČR v míchání tataráku Angus Tatar Beef.

Samotnému mistrovskému klání předcházelo šest kvalifikačních kol po celé České republice, a tak v samotných Soběsukách už se proti sobě postavilo dvanáct finalistů, z toho dvě ženy a deset mužů, aby soutěžili o titul mistra ČR v míchání tataráku Angus Tatar Beef.

Soutěžící měli k dispozici na dvacet ingrediencí včetně těch méně tradičních jako například koňak a další, které mohli do tataráku přidávat. Aby neměli úkol tak lehký, mezi ingrediencemi, které měli k dispozici, nalezli i ty, které by ve správném tataráku rozhodně být neměly.

Vtipnou náhodou bylo, že se mistrovství uskutečnilo přesně v den, na který připadá světový den vegetariánů, což ovšem dle vyjádření organizátorů akce nebyl určitě záměr.

Mistrovské dílo odvedl a tudíž mistrovský titul si odvezl kuchař Radek Solanský z Valašského Meziřící. Jeho kulinářský výtvor ocenili nejen členové odborné gastronomické poroty, ale také majitelé restaurace. Ti budou tatarák podle receptury nabízet po celý rok hostům restaurace.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT