24.05.2025 12:15
23.05.2025 18:29
Charita ocenila neúnavnou práci sestřičky Jiřiny Jechové. Její příběh dojímá i inspiruje
23.05.2025 15:51 23.05.2025 16:57
V řece Klabavě bylo nalezeno lidské tělo bez známek života
Titul mistra ČR v míchání tataráku putuje do Valašského Meziříčí
Gastronomické klání, z něhož vzešel historicky první mistr ČR v míchání tataráku, proběhlo v Soběsukách na Plzeňsku. Vítězství si "namíchal" kuchař Radek Solanský z Valašského Meziřící.
Netradiční kulinářská soutěž proběhla v sobotu 1. října v Soběsukách na Plzeňsku v restauraci Angusfarm. Uskutečnilo se zde historicky 1. mistrovství ČR v míchání tataráku Angus Tatar Beef.
Samotnému mistrovskému klání předcházelo šest kvalifikačních kol po celé České republice, a tak v samotných Soběsukách už se proti sobě postavilo dvanáct finalistů, z toho dvě ženy a deset mužů, aby soutěžili o titul mistra ČR v míchání tataráku Angus Tatar Beef.
Soutěžící měli k dispozici na dvacet ingrediencí včetně těch méně tradičních jako například koňak a další, které mohli do tataráku přidávat. Aby neměli úkol tak lehký, mezi ingrediencemi, které měli k dispozici, nalezli i ty, které by ve správném tataráku rozhodně být neměly.
Vtipnou náhodou bylo, že se mistrovství uskutečnilo přesně v den, na který připadá světový den vegetariánů, což ovšem dle vyjádření organizátorů akce nebyl určitě záměr.
Mistrovské dílo odvedl a tudíž mistrovský titul si odvezl kuchař Radek Solanský z Valašského Meziřící. Jeho kulinářský výtvor ocenili nejen členové odborné gastronomické poroty, ale také majitelé restaurace. Ti budou tatarák podle receptury nabízet po celý rok hostům restaurace.