První farmářské trhy jsou za dveřmi

29.03.2011 8:47

Již první dubnovou sobotu můžete vyrazit na oblíbené farmářské trhy v Plzni na nádvoří hotelu Gondola. Kromě tradičních prodejců ryb, zeleniny, mléka a dalších pochutin se představí i noví prodejci.

1

Oblíbené farmářské trhy jsou za dveřmi. Začíná se v sobotu 2. dubna a opět budou probíhat každách 14 dní na nádvoří hotelu Gondola.

Na nádvoří hotelu Gondola  budou trhy opět od 8 hodin do zhruba 13 hodin. Prodejní prostor by měl být zvětšen rozmístěním stánků na chodník Pallovy ulice. Pořadatelé jednají s úřady a snad by se celý proces schvalování mohl dokončit do 16. dubna, kdy se uskuteční druhé trhy v roce 2011.

Na prvním Plzeňském farmářském trhu se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Skočic, pekaři, pěstitelé hlívy z farmy Svatá Máří, kachny a vajíčka přiveze farma NELI, čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny), mléko z pojízdného mlékomatu, maso a uzeniny od mnoha uzenářů, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova, mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a ze Šťáhlav. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne i pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher farmář z Hostouně u Domažlic. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Belina, Březí a z Horského statku Abertamy. Úplnou novinkou bude prodej plněných bramborových knedlíků uzeným masem a škvarkami vyráběných dle tradiční receptury pana Martina Lakó z Plzně. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i kraslice od pana Brůhy, který je okrašluje broušením, voskem či lepením slámou.

Plzeňské farmářské trhy budou 16. dubna věnovány především Velikonocím a rybám. Jejich součástí bude kuchařská show a další aktivity zaměřené na ryby. Představí se na nich kampaň Ryba domácí. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky či zajímavé recepty. Prodávat se budou pstruzi, siveni, jeseteři, kapři a další ryby. Nabídnou je rybáři z Klatov, pan Krutina z Českého lesa a Pstruhařství mlýny.

Více na stránkách trhů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT