V Plzni proběhla juniorská soutěž o nejlepšího výčepního západních Čech - FOTKY

17.05.2015 20:24

V Plzni proběhla soutěž o nejlepšího výčepního západních Čech. Žáci zde každým rokem předvádějí velice kvalitní výkony, které jsou srovnatelné s profesionály v kvalitních restauračních zařízeních.

DSC09220
DSC09091DSC09168DSC09184DSC09185DSC09220DSC09301DSC09322DSC09240DSC09104

V  provozu Plzeňského Gambrinusu - Varna 1869 se již tradičně v pátek 15. května sešli žáci gastronomických oborů na 9. ročníku soutěže o nejlepšího západočeského výčepního juniora.

Soutěž o putovní "Plzeňský korbel" organizovala Hotelová škola, Plzeň, U Borského parku v zastoupení panem Jiřím Holečkem a Marií Kabátovou. Toto pravidelné regionální mistrovství pomáhá rozvíjet dovednosti žáků. V průběhu teoretické i praktické části je možné znalosti a vědomosti nejen prezentovat, ale zároveň získávat aktuální informace o produkci a čepování piva přímo od odborníků.

Odbornou část pravidelně garantuje obchodní sládek Ing. Pavel Zítek a v porotě zasedli pracovníci technického servisu pánové Milan Štrobl a Karel Šnejdar z Plzeňského Prazdroje a.s. Všichni ochotně poskytli mnoho zajímavých informací a pozorně sledovali výkony soutěžících.

O správné čepování piva se snažilo 17 juniorů. Mimo žáků pořádající školy, přijeli soutěžící a pedagogové z Karlových Varů, Mariánských Lázní, Plané u Mar. Lázní, Klatov a Rokycan.

Nejlepší malé pivo a hladinku nealkoholického piva Birell načepoval Vít Stach ze Střední zemědělské a potravinářské školy Klatovy. Na druhém a třetím místě se umístili Václav Macháček a Roman Moulis z Hotelové školy, Plzeň U Borského parku 3.

FOTO: Petr Berka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT