08.12.2025 10:00
Chcete knížku pod stromeček? Vyhrajte nejnovější detektivku Václava Křivance!
Stačí odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a můžete být mezi výherci!
08.12.2025 10:00
Stačí odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a můžete být mezi výherci!
07.12.2025 19:05
07.12.2025 9:15
V Plzni proběhla soutěž o nejlepšího výčepního západních Čech. Žáci zde každým rokem předvádějí velice kvalitní výkony, které jsou srovnatelné s profesionály v kvalitních restauračních zařízeních.
V provozu Plzeňského Gambrinusu - Varna 1869 se již tradičně v pátek 15. května sešli žáci gastronomických oborů na 9. ročníku soutěže o nejlepšího západočeského výčepního juniora.
Soutěž o putovní "Plzeňský korbel" organizovala Hotelová škola, Plzeň, U Borského parku v zastoupení panem Jiřím Holečkem a Marií Kabátovou. Toto pravidelné regionální mistrovství pomáhá rozvíjet dovednosti žáků. V průběhu teoretické i praktické části je možné znalosti a vědomosti nejen prezentovat, ale zároveň získávat aktuální informace o produkci a čepování piva přímo od odborníků.
Odbornou část pravidelně garantuje obchodní sládek Ing. Pavel Zítek a v porotě zasedli pracovníci technického servisu pánové Milan Štrobl a Karel Šnejdar z Plzeňského Prazdroje a.s. Všichni ochotně poskytli mnoho zajímavých informací a pozorně sledovali výkony soutěžících.
O správné čepování piva se snažilo 17 juniorů. Mimo žáků pořádající školy, přijeli soutěžící a pedagogové z Karlových Varů, Mariánských Lázní, Plané u Mar. Lázní, Klatov a Rokycan.
Nejlepší malé pivo a hladinku nealkoholického piva Birell načepoval Vít Stach ze Střední zemědělské a potravinářské školy Klatovy. Na druhém a třetím místě se umístili Václav Macháček a Roman Moulis z Hotelové školy, Plzeň U Borského parku 3.
FOTO: Petr Berka