Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Zítra se budou v Plzni konat Dny umění nevidomých

12.09.2022 10:20

Festival nabídne zajímavou sondu do světa nevidomých. Přijďte se podívat na výstavu, zkusit si chodit s bílou holí nebo se orientovat v prostoru bez použití zraku.

nevidomí školitelé (2)

Festival Dny umění nevidomých se bude konat v prostorách plzeňské Vědecké knihovny v úterý 13. září od 9 do 14 hodin. Na návštěvníky čeká zajímavý program.

Program ukáže návštěvníkům, jak se dá ovládat mobil nebo počítač bez zraku a mnoho dalšího. „V první části prezentujeme naši plzeňskou odbočku Plzeň jih, následuje ukázka našich činností se členy a jako bonus menší masáž krční páteře od našich nevidomých masérů. Poté vám předvedou zaměstnanci Tyfloservisu, jak se chodí s bílou holí, jak se chodí s průvodcem, jak se orientovat v prostoru, některé kuchyňské práce, také bude možnost přečíst si text s těžkou zrakovou vadou pomocí různých pomůcek a vyzkoušet si čtení hmatem,“ říká organizátorka Sabrina Zikánová.

Pro děti je připravený lákavý program s pejsky. „Naše nejmenší návštěvníky festivalu by mohla zaujmout prezentace střediska výcviku vodících psů, kde vám jeho pracovnice poskytne zajímavé informace o vodících pejscích a pejska si budete moci určitě i pohladit,“ prozrazuje Sabrina Zikánová.

Druhou částí programu je výstava fotografií s názvem Praha před 30 lety od nevidomého fotografa Václava Fanty, která bude k vidění od 13. do 27. září v prostorách Vědecké knihovny. Výstava bude zahájena komornější vernisáží v úterý 13. září od 17 hodin. Hudební doprovod zajistí nevidomý kytarista.

Nenechte si ujít tuto zajímavou příležitost!

 

Foto ilustrační MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte