Zpříjemněte si příchod jara a ochutnejte různé speciality!

15.03.2011 14:06

Zpříjemněte si příchod jara a ochutnejte různé speciality, které nabízejí momentálně nabízejí restaurace v Plzni a okolí. QAP.cz Vám přináší pár tipů, kam se za nimi vydat!

Zpříjemněte si příchod jara dobrotami! V mnoha plzeňských restauracích můžete ochutnat lákavé jarní speciality, nebo si ještě užít zabijačkové hody. QAP.cz Vám přináší tipy, kde si můžete v těchto dnech pochutnat na něčem speciálním!

Sokolovna Bolevec zve od 15. do 20. března na rybí hody. ´Týden´ ve stylu "Ryba domácí", těšit se tak můžete na zpestření stálého jídelního lístku v podobě šumavského pstruha uzeného na bukových pilinách, nakládaného kapra či grilovaného kapra bez kostí na česneku a majoránce.

Na tento týden připadá také svátek kdysi jednoho z nejoblíbenějších českých jmen - Josefa. V plzeňském el Cidu oslavit Josefa ve španělském stylu, a to již od 15. do 19. března. Ochutnat tu můžete koktejly, panáky a španělské brandy za výhodné ceny! Až do konce března se tu pak podává Valencijské degustační menu... zláká Vás zapečený kozí sýr v ořechové krustě s rukolou a medovým ovocem, steaky z jehněčího masa na bylinkových špeclích s brusinkovou omáčkou a krém s borůvkami?

V el Cid Corsu se pak v březnu vaří podle receptů našich babiček. Na stůl Vám tu rádi přinesou květák se sýrovou omáčkou, jehněčí roládu se šalotkou, fenyklem a slaninou nebo králíka se smetanovou omáčkou.

Až do konce března můžete v restauraci Sunlight hotelu angelo Pilsen ochutnat... "To nejlepší z plzeňského kraje a pošumaví!"  Kuchaři připravili nové receptury na téma tradiční česká kuchyně a pro tento speciální jídelníček ulovil okouna ve vodách Kašperských Hor, kachničky pocházejí z rodinné biofarmy ze šumavských hvozdů a delikatesa hovězí líčka jsou z býka plemene Bohemia Angus chovaného na horských pastvinách v okolí Modravy. Ochutnat tedy můžete například zelnou polévku s pikantní klobáskou v chlebovém bochníku, konfitovanou kachnu ze šumavské farmy s kysaným zelím a bramborovými knedlíky, okouna z Kašperských Hor pečeného v alobalu s kmínem a bramborami či domácí čokoládový dort se zakysanou smetanou!

Od března do května můžete také každou středu a sobotu vyrazit na Grilování do Starobolevecké hospůdky na Bolevecké návsi, a to od 18 do 22 hodin. Griluje se na kameni v otevřeném krbu v prostoru restaurace.

Ve čtvrtek 17. března se bude v Pivovarském dvoře v Černicíchna oslavu svatého Patrika čepovat speciální zelené pivo a ochutnat můžete i irské speciality.

Restaurace U Mansfelda v Plzni pak zved od 17. do 19. března na Zabijačkové hody.

Jarní hovězí hody vypuknou v pátek 18. března v Angus Steak House v Soběsukách a potrvají až do neděle 20. března. Za pouhých 555 korun tu na Vás čeká speciální menu. Začnete sklenkou hruškovice, slivovice nebo meruňkovice a můžete pokračovat domácím uzeným angus jazykem či malým tataráčkem s topinkou aj., jako hlavní chod se budou podávat grilovaná angus jatýrka, mleté hovězí dušené v kapustových listech, marinovaná hovězí pečínka v černém pivu a grilované steaky ´veverka´ a ´karabáček´.

A abychom se jídlu věnovali také trochu intelektuálněji, můžeme zajít ve čtvrtek 17. března do Divadélka JoNáš na povídání s Alenou Lehmannovou nazvaná Kam se poděla česká zelenina?, které zahrnuje i rady, jak proměnit balkon nebo truhlík za oknem v zahrádku.

V pátek 18. března pak můžete zavítat do ENVIC centra v Prešovské ulici, kde se od 14 , 15, 16 a 17 hodin koná zahradnická poradna a rychlokurz pro začínající zahradníky zaměřený na zahradničení na balkonech a terasách.

A co další týden? V Pivovarském dvoře v Černicích bude od 21. do  27. března probíhat Klobáskobraní, v el Cid Corsu ovzláštní jídelníček saláty z výhonků, kedlubnů, ředkviček a různá zeleninová jídla.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT