Žumberovu vařečku navštívily tisíce lidí. Vyhrála kančí svíčková

07.09.2015 13:46

Centrem všech "mlsných jazýčků" se o víkendu staly louky u sv.Jiří na Doubravce v Plzni. Žumberovu vařečku opanovala grilovaná kančí svíčková, zabodovala nejen u poroty, ale i u návštěvníků.

FOTO_Žumberova vařečka (2)
FOTO_Žumberova vařečka (1)FOTO_Žumberova vařečka (2)FOTO_Žumberova vařečka (3)FOTO_Žumberova vařečka (4)

Louky u svatého Jiří na Doubravce patřily o víkendu již tradičnímu festivalu české kuchyně Žumberově vařečce. Podle organizátorů dorazilo na akci okolo pěti tisíc lidí. Ochutnat mohli z deseti soutěžních menu plzeňských restaurací a nechyběl ani doprovodný program. Ceny nakonec ovládla restaurace Šach Mat.

Louky u svatéhon Jiří patřily o víkendu v pořadí již čtvrtému festivalu české kuchyně. Plzeňská Žumberova vařečka přilákala podle organizátořů zhruba pět tisíc diváků. Plzeňské restaurace v čele se svými mistry kuchaři bojovaly ve dvou kategoriích - usilovaly o cenu diváků i odborné poroty.

Samotní návštěvníci měli největší zájem o menu restaurace Purkmistr, která si nachystala sumec na račím másle s račími ocásky vařenými v černém pivu Purkmistr podávaný se zauzenou bramborovou kaší, koprovou espumou a žloutky. V čele odborné poroty stanul známý šéfkuchař Jaroslav Sapík. Cenu poroty nakonec vybojovala restaurace Šach Mat s voňavým menu - grilovaná kančí svíčková podávaná na perníkové omáčce s bramborovou šiškou provoněnou tymiánem, zdobená mandličkami a perníkovou drobenkou. Toto menu navíc zéskalo také třetí místo v hodnocení diváků. V průběhu doporovodného programu nechyběla ani barmanská show a škola čepování piva.

Nejprodávanější pokrmy:
1.Purkmistr: Sumec na račím másle s račími ocásky vařenými v černém pivu Purkmistr, zauzená bramborová kaše, koprová espuma a žloutky

2. U tří lvů: Roláda z jeleního hřbetu plněná kopřivovou nádivkou s para a kešu ořechy, karlovarským knedlíkem a lanýžovo-hříbkovou omáčkou

3. Šach Mat: Grilovaná kančí svíčková podávaná na perníkové omáčce s bramborovou šiškou provoněnou tymiánem, zdobená mandličkami a perníkovou drobenkou.

Cena odborné poroty:
1. Šach Mat: Grilovaná kančí svíčková podávaná na perníkové omáčce s bramborovou šiškou provoněnou tymiánem, zdobená mandličkami a perníkovou drobenkou.

2. Purkmistr: Sumec na račím másle s račími ocásky vařenými v černém pivu Purkmistr, zauzená bramborová kaše, koprová espuma a žloutky

3. Na Zimáku: Roláda z králičího hřebu s nastavovanou kaší a cibulovou pěnou

FOTO: Žumberova vařečka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus 15 let_