Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Areál bývalé Volhy v Plzni na Skvrňanech pořádně "prokoukl", FOTKY!

07.01.2014 15:06

Jak se QAPU podařilo zjistit, hotovo by mělo být koncem května. Kromě nové dlažby se můžete těšit například na nové lavičky, zeleň nebo moderní vodotrysk.

DSC07059

Areál bývalé Volhy v Plzni na Skvrňanech prochází velkou proměnou. Ještě před pár měsíci jste mohli v zadní části nákupního centra vidět jen hromady hlíny, písku, kamení a desítky palet s dlažbou, v současné době je dlažba téměř dokončena a zchátralý areál se mění v moderní zónu s odpočinkovým vzhledem...

,,Teď už jsme spokojení, když nám z radnice řekli, že to bude jen zeleň, lavičky a chodníky. Přiznám se, že když najely bagry a začalo se kopat, tak jsme se vyděsili, co nám tady budou stavět. Nám stačí bezdomovci a opilci na lavičkách v tý přední části za Albertem, další obchod by jich přilákal ještě víc a to už bych se tady bála i za bílého dne," prozradila QAPU důchodkyně, která bydlí v nedaleké Macháčkově ulici a do areálu bývalé Volhy chodí denně za nákupy a také na poštu. 

Celá stavba nese název "Vnitroblok Karla Steinera" a jedná se o úpravu vnitrobloku, nikoli o výstavbu. Lidé se dočkají nové travnaté plochy, nových keřů či stromků, cestiček, chodníků a nové budou i lavičky.

,,Bude tady i moderní vodní prvek, takový vodotrysk nebo fontána či jak to nazvat. Přestavbou vznikne odpočinková a relaxační zóna, lidé se určitě mají na co těšit. Děláme to samozřejmě hlavně pro ně a chceme, aby se jim to líbilo," potvrdil nám přímo starosta třetího plzeňského obvodu Jiří Strobach.

A kdy se kompletní proměny vnitrobloku v zadních Skvrňanech dočkáme? ,,Podle nejnovějších informací by měl být hotovo do 30. května letošního roku," doplňuje starosta Jiří Strobach.

Celá přestavba by měla vyjít na víc než 23 milionů korun.

Zde se podívejte, jak areál vypadal v půlce října.

FOTO:QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte