15.06.2025 8:05
14.06.2025 19:45
Plzeň přidá dva miliony na modernizaci záchranné stanice pro zvířata
13.06.2025 19:43
Oslavy 25 let Plzeňského kraje jsou u konce
Přinášíme fotky z akce v Plzni
Jednoduchá velikonoční nádivka
Upečte si na Velikonoce výbornou velikonoční nádivku. Zaručujeme, že se po ní jen zapráší! Jednoduchá velikonoční nádivka je vhodná pro každou kuchařku!
Tady je recept: Jednoduchá velikonoční nádivka
Ingredience:
200 g kopřiv
2 kg uzené krkovice
pepř mletý
1 l uzeného vývaru
česnek
sůl
2 kg rohlíků
5 vajec
Příprava:
Uvaříme doměkka uzené maso, které se ale nesmí rozpadat. Vyjmeme a necháme vychladnout. Přecedíme vývar a necháme také vychladnout. Rohlíky a maso nakrájíme na kostičky, vejce smícháme s vývarem, osolíme a opepříme, dochutíme česnekem. Všechno namočíme do vývaru rohlíky s uzeným masem. Dáme do vymaštěné formy nebo pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě až povrch zezlátne a nádivka ztuhne.