QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehoda uzavřela dálnici D5! Záchranáři prohráli boj o život řidičky

20.09.2022 15:43     20.09.2022 17:02

Mezi 102.8 a 103 kilometrem dálnice D5 na trase Rozvadov - Praha došlo v úterý 20. září k tragické nehodě osobního automobilu, které zůstalo mimo dálnici.

nehoda dálnice_pčr1jpg
nehoda dálnice_pčrnehoda dálnice_pčr1jpgfoto pcrfoto PCR1

Na místě zasahují složky IZS a začínají se tvořit kolony vozidel. "Z důvodu přistání vrtulníku ZZS uzavíráme dálnici D5 ve směru jízdy na Prahu,kde na 103. km došlo k vážné nehodě osobního vozidla. Nejenom v úseku této dopravní nehody vybízíme řidiče k maximální opatrnosti. Na mnoha místech v kraji prší nebo jsou po dešti mokré silnice," uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

V koloně došlo ke střetu dvou nákladních automobilů, které komplikují dopravu v pravém jízdním pruhu.

V autě cestovaly dvě ženy, jedna z nich boj o svůj život prohrála. "Záchranáři na místo vyslali pozemní posádky a Lzs-Líně. Do péče si převzali ženu ročník 1988, se středně těžkými zraněními při vědomí byla transportována na akutní příjem fakultní nemocnice Lochotín. Druhá žena - řidička utrpěla velmi vážná zranění, přes veškerou snahu zasahujících záchranářů se již nepovedlo obnovit její životní funkce. Lékař u ženy konstatoval úmrtí," doplnila mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Dle prvotních informací mělo dojít k tragické kolizi osobního vozidla při hustém lokálním dešti na mokré vozovce dálnice. "Řidička se s vozidlem měla dostat do neřízeného smyku,vozidlo následně vyjelo vpravo mimo těleso dálnice do travnatého svahu a po několik metrech zpět na vozovku dálnice. Na místo byl přivolán koroner, soudní znalec z oboru dopravy a pracovníci s drony SIT SDH Litice k zadokumentování předmětné kolize. Další šetření havárie si na místě přebírá vyšetřovatel ÚO Plzeň-venkov," uvedla policejní mluvčí.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24