QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda uzavřela silnici z Horní Břízy na Trnovou, řidič zraněním podlehl

09.07.2022 11:15     09.07.2022 15:20

Tragická dopravní nehoda jednoho osobního automobilu se stala na severu Plzeňska. Řidič byl z vozidla vyproštěn a následně transportován do nemocnice.

nehoda_auto ve stromě_exitus
nehoda_auto ve stromě_exitus1nehoda_auto ve stromě_exitusnehoda_auto ve stromě_exitus2

Na místě zasahovaly všechny složky IZS. "Osoba byla vyproštěna a předána záchrance. Hasiči provedli protipožární opatření," uvedl krátce po nehodě mluvčí krajských hasičů Michal Holeček.

Komunikace byla po nehodě zcela uzavřena. "Třiačtyřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem Škoda Fabia od Horní Břizy k Trnové a před obcí Trnová vyjel mimo vozovku, kde došlo ke střetu jeho vozidla se stromem. Při dopravní nehodě došlo k úmrtí řidiče, ve vozidle jel sám," doplnila mluvčí policistů Dagmar Brožová.

U nehody byla jedna z prvních lékařka mimo službu. Ta děkuje všem, kteří ji pomáhali do příjezdu ostatních složek IZS. "Záchranná služba na místě události zasahovala posádkami RV, RZP a IP. Náš lékař musel u muže r. 1979 pro zranění neslučitelná se životem konstatovat exitus. Na místo byl povolán koroner. U nehody byla jedna z prvních naše lékařka, která nám na operační středisko nehodu nahlásila. Jejím jménem bych chtěla poděkovat všem svědkům události, kteří jí na místě byli do příjezdu všech složek "k ruce" a velice jí při záchraně pacienta pomáhali, jak při zabezpečení vozu proti pádu ze srázu, tak při zajištění přístupu k pacientovi. Díky všem, co se nebáli a pomohli," uvedla Andrea Divišová ze ZZSPK.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24