U Nepomuka létaly kameny vzduchem! Poškodily i fasádu domu - FOTKY

15.07.2022 18:10

Hydraulickou rukou nakladače muž zavadil o trakční vedení nad železnicí a po elektrickém výboji, který projel vozidlem, následně explodovalo pět pneumatik. Ty odmrštily kameny sedmdesát metrů daleko.

NAKLADAČ DŘEVA_pčr3
NAKLADAČ DŘEVA_pčrNAKLADAČ DŘEVA_pčr3

Ve středu 13. července po 15. hodině nepomučtí policisté přijali oznámení o události, kdy se rameno nakladače mělo dotknout trakčního vedení nad železniční tratí na nádraží v obci Dvorec. "Policisté po příjezdu na místo zjistili, že čtyřiadvacetiletý muž, který skládal dřevo z nákladního vozidla do vagónu, omylem zavadil hydraulickou rukou nakladače o trakční vedení, které vedlo nad vedlejší železniční tratí. Při kontaktu ramene nakladače došlo k elektrickému výboji, který prošel přes nákladní automobil," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Zřejmě v důsledku elektrického výboje po několika minutách postupně popraskalo pět pneumatik na nákladním vozidle. "Vlivem výbuchů pneumatik došlo k odmrštění několika větších kamenů do vzdálenosti až 70 metrů, které poškodily fasádu na nedalekém rodinném domu. Jeden z kamenů proletěl stříškou nad vchodovými dveřmi u vedlejšího domu," dodala Červenková.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24