QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna farmářských trhů se uzavřela

21.12.2013 14:00

Plzeňské farmářské trhy uzavřely čtvrtou sezónu. V sobotu 21. prosince se Plzeňané vypravili do Mlýnské strouhy za čerstvými regionálními potravinami na nějaký čas naposledy. Prohlédněte si fotografie!

DSC_1122
DSC_1118DSC_1119DSC_1120DSC_1121DSC_1122DSC_1123DSC_1124DSC_1125DSC_1126DSC_1127DSC_1128DSC_1132DSC_1133DSC_1134DSC_1136

Čtvrtá úspěšná sezóna Plzeňských farmářských trhů byla ukončena v sobotu 21. prosince v tradičním čase od 8.00 do 12.00 hodin dopoledne v plzeňské Mlýnské strouze.

Na nádvoří hotelu Gondola v Pallově ulici se již od časného mrazivého rána scházeli Plzeňané, kteří si přišli naposledy na nějaký čas na trh koupit kvalitní regionální potraviny. Těm, kterým byla zima, jistě přišla vhod dršťková polévka z bistra Anděl, káva nebo svařené víno, které nabízelo hned několik prodejců. Nechyběla ani lahodná medovina.

Na trzích nechyběli tradiční prodejci pečiva a to jak sladkého, tak slaného, o koláče byl tradičně obrovský zájem. Jako prevenci před chřipkou si Plzeňané mohli koupit produkty vyráběné z rakytníku, jedlíci a milovníci masa pak jistě nepohrdli jelitem či jaternicí, uzenářů zde byla opět celá řada.

"Ještě jsem tu neviděla kapry, oni tu nejsou kapři? Jdu si ještě pro nějaké uzeniny, tady jsou přece jen poctivější, než abych je kupovala v pondělí v obchoďáku," prozradila paní Květa z Plzně, která je pravidelnou návštěvnicí Plzeňských farmářských trhů.

Ti, kteří mají rádi exotiku, se mohli zastavit na specialitu v podobě šneků s bylinkovým máslem, šnečí kaviár, jatýrka či paštiku.

Kdo si nevybral na trhu potravin, pak si z trhů mohl odnést alespoň kosmetiku, ale pochopitelně v souladu s politikou farmářských trhů kosmetiku přírodní a to přímo z Andělské zahrady.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima