15.12.2024 10:32
15.12.2024 8:29
V Plzni vznikl nový prostor, kde najdou útočistě děti a mladí lidé v náročné životní situaci - FOTKY
14.12.2024 17:34
Z loupežného přepadení pošty v Tlučné byl obviněn pětapadesátiletý muž
Apetit Festival nabídne šneky, krevety i pivní speciály!
Oblíbený svátek všech milovníků gastronomie se blíží. O víkendu odstartuje za Plazou Apetit Festival. Do Plzně přiveze známé osobnosti a nabídne samé delikatesy!
Největší gastronomický festival v regionu, který si každým rokem získává nové a nové fanoušky, startuje už o víkendu. Představí věhlasné kuchaře i netradiční menu restaurací, které mezi sebou svedou velký boj. V Plzni nebude chybět ani držitel michelinské hvězdy, nejvyššího ocenění pro šéfkuchaře (více čtěte zde) a chybět nebude ani ostřílený kat české kuchyně - Zdeněk Pohlreich.
Apetiti Festival se jako už tradičně odehraje za Plazou. Návštěvníci se skutečně mají, na co těšit. Soutěžní restaurace už představily své menu. Servírovat se bude třeba šnečí maso, ale také telecí líčka nebo krevety. Omáčky nejrůznějších druhů a samozřejmě se představí i věhlasní hosté.
A i když Zdeňka Pohlreicha se bojí snad každý profesionální kuchař v restauraci, on přiznává, že někdy dokonce nepohrdne ani fast foodem. "Před několika dny jsme si koupili pizzu s sebou, pro syna i pro sebe. Pokud to skutečně musí být, jím v KFC. Ať je to jak chce, chuť jejich originálního receptu je prostě výborná,"říká obávaný šéfkuchař.
Ačkoli řada z kuchařů, kteří se Apetit Festivalu zúčastní a předvedou své umění, opěvuje stále tradiční českou kuchyni se svíčkovou a knedlíky, Pohlreich to vidí s přežitím tradiční české kuchyně do budoucna dost černě.
"Pokud je to ta o tunách omáček s knedlíkem, kolenech, tak jek se to dělá dneska, tak doufám, že ne. Já nechci opakovat minulost a tahle tradice se mi po pravdě řečeno vůbec nelíbí,"zní nekompromisně od Pohlreicha.
Apetit Festival proběhne v areálu za Plazou 18. a 19.května.
FOTO: ilustrační