QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přejezd v Samaritské prověřil nervy řidičů, kolony zaplnily Doudlevce

19.04.2017 18:04

Pevné nervy si museli ve středu odpoledne připravit řidiči, kteří projížděli Doudlevci. Provoz na zhruba čtvrt hodiny zastavily závory na přejezdu v Samaritské ulici.

Rekonstrukce Malostranské působí v Doudlevcích velké problémy.

Železniční přejezd v Samaritské ulici v Plzni je trnem v oku mnoha řidičů. Jakmile jdou závory dolů, naprosto běžně se okamžitě začnou tvořit kolony jak ve Zborovské ulici, tak z opačné strany od ulice Edvarda Beneše.

Ve středu odpoledne si ale řidiči museli připravit ještě pevnější nervy. Zhruba ve čtvrt na pět šly závory dolů a vydržely tak skoro čtvrt hodiny. V podstatě hned tak začal provoz houstnout nejen přímo v Samaritské ulici, ale i z opačné strany od Slovan na Malostranské. Auta tak stála ve frontě až u sportovního areálu.

Stejně tak se začala plnit také Zborovská ulice směrem k Tyršovu mostu, jak se někteří řidiči snažili si cestu urychlit objížďkou. Co bylo příčinou dlouhého přerušení silničního provozu, není úplně jasné.

"Žádnou mimořádnou událost, ani poruchu hlášenou nemáme," potvrdil QAP.CZ mluvčí Správy železniční a dopravní cesty, která železniční přejezdy spravuje, Marek Illiaš.

Zhruba po půl páté odpoledne už byl přejezd opět průjezdný a kolony se začaly rozjíždět. Hustý provoz nicméně přetrval i vlivem odpolední dopravní špičky.

Doudlevce jsou navíc v současné době mimořádně vytížené z hlediska provozu také kvůli uzavření Mikulášské u hlavního nádraží. Nárůst dopravy v oblasti potvrdilo i měření, které po zahájení uzavírky nechalo provést město. Aktuálním monitoringem provozu v souvislosti se stavbou u nádraží se bude navíc opět ve čtvrtek zabývat zastupitelstvo města.

FOTO: ilustrační


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24