S Andreou v kuchyni: Kuřecí křídla s chorizem a zeleninou z jednoho pekáče

20.03.2015 8:02

Přináším vám jeden recept na chutný oběd z jednoho pekáče. Což znamená, že nezašpiníte víc než prkénko a jeden pekáč.

hlavní
hlavní51234

Je tady další recept. QAP.CZ přeje dobrou chuť S Andreou v kuchyni!

Chorizo patří k mým oblíbeným klobásám, kupuji si i salám, má skvělou chuť. Spolu s brambory, zeleninou i kouskem voňavého uzeného bůčku skvěle křidélka doplní. Někdo u křidélek odřezává špičky, já je nechávám, mám je ráda.

 

Na přípravu budete potřebovat:ANDREA V KUCHYNI

12ks kuřecích křidélek
1 chorizo
kousek uzeného bůčku
1 menší cuketa
hrst cherry rajčátek
6 velkých brambor
5 stroužků česneku
1 cibule
sladká a uzená mletá paprika
čerstvý rozmarýn
sůl

 

Postup přípravy receptu:

Na dno pekáče dáme na cca centimetrové plátky nakrájené brambory, osolíme. Na ně položíme osolená křidélka, obložíme na nudličky nakrájeným uzeným bůčkem a na kolečka pokrájeným chorizem, cibulí a přepůlenými stroužky česneku. Posypeme oběma paprikami, čerstvým rozmarýnem a podlijeme vodou do výše brambor. Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů. Pečeme 45 minut, přidáme přepůlená rajčátka a nakrájenou cuketu. Můžeme zlehka promíchat a dopečeme odkryté asi 15-20 minut.

Další recepty najdete na webu nebo na facebooku

foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT