22. základní škola bude mít nový vstup, náklady na celkovou revitalizaci jsou 13 milionů

29.05.2023 19:55

Více než 13 milionů korun si vyžádá revitalizace prostoru před 22. základní školou v Plzni v ulici Na Dlouhých. V rámci prací vznikne i nový zastřešený vchod.

rekonstrukce skola doubravka

Nový zastřešený hlavní vchod, zrekonstruovaný prostor před vstupem s novými chodníky, posezením atd. bude mít 22. základní škola. V místě bude nově i možnost cvičení a chybět nebudou ani okrasné stromy, keře a záhony.  Práce už začaly a měly by měly být dokončeny v srpnu. Na tyto stavební úpravy naváže Správa veřejného statku města Plzně úpravou přilehlého chodníku a zastávek trolejbusu.

„Mám velkou radost, že se nám podařilo navázat dobrou spolupráci se základními školami na Čtyřce a můžeme jim pomáhat například při investičních akcích. Právě na revitalizaci předprostoru školy se finančně podílí obvod i škola. V rámci této spolupráce poskytla 22. základní škola na rekonstrukci 2 miliony korun,“ říká starosta čtvrtého plzeňského obvodu Tomáš Soukup.

Na počátku prací bude upraven prostor pro čekání dětí, kde vzniknou místa k sezení s dřevěnými sedáky a bude upravena terasa. V místě má být zachována socha. Starším dětem po revitalizaci budou sloužit i nové sestavy sportovních prvků. Zasazeny budou nové stromy a keře, vzniknou nové záhony. Nový přístřešek u hlavního vchodu  bude mít tvar nepravidelného L, ocelovou konstrukci a takzvanou pultovou střechu.

 „Kromě toho, že zde vzniknou nové herní prvky, workoutový prvek, terasové posezení, tak se udělá nový přístup do školy, který bude zahrnovat nový přístřešek, schodiště a nový bezbariérový vstup,“ popisuje místostarosta MO Plzeň Zdeněk Mádr.

Po rekonstrukci vodovodu bude Správa veřejného statku města Plzně pokračovat v pracích úpravou chodníku podél ulice Na Dlouhých a úpravou dělícího ostrůvku a trolejbusových zastávek.

MO Plzeň 4 má v plánu další úpravy u škol, v následujícím roce by mělo být ve 14. základní škole vybudováno hřiště na beachvolejbal a streetball.

foto: MO Plzeň 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24