AKTUÁLNĚ: Dopravní nehoda autobusu a osobního automobilu má tragické následky

03.02.2023 13:00     03.02.2023 14:21

Nedaleko města Nepomuk na jižním Plzeňsku zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Dopravní nehoda má bohužel tragické následky.

OA autobus_Nepomuk_pčr1
OA autobus_Nepomuk_pčr1OA autobus_Nepomuk_pčr2OA autobus_Nepomuk_pčr

„Na silnici I/20 u odbočky na obec Klášter došlo k vážné dopravní nehodě, doprava je v místě průjezdná kyvadlově. Projíždějte tudy s nejvyšší opatrností,“ varuje Dagmar Brožová, mluvčí policie s tím, že na místě jsou dopravní policisté a kriminalisté.

K nehodě došlo v 11:33 nedaleko Nepomuka. „Jedná se o dopravní nehodu osobního automobilu a autobusu. Na místě jsou 2 zraněné osoby v péči Zdravotnické záchranné služby. Pro 28 cestujících jede náš evakuační autobus,“ doplnil Petr Poncar, mluvčí hasičů. Náš autobus byl nakonec použit k z zajištění tepelného komfortu cestujícím, pro něž přijel náhradní autobus dopravce. Šlo o cizince - turisty," aktualizoval Petr Poncar.

V autobusu cestovalo 30 zahraničních turistů, dvě osoby byly zraněny lehce. „Záchranáři na místě ošetřili ženu ročník 1950 a muže ročník 1964 oba s lehčími zraněními transportováni do Fn-Bory," uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

AKTUALIZACE:

„Řidič (1944) osobního vozidla Opel jedoucí od Plzně na Nepomuk při projíždění pravotočivé zátočiny na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem. Utrpěl zranění neslučitelná se životem," uvedla Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Případ si převzali kriminalisté územního odboru Plzeň - venkov.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24