QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bendovu ulici v Plzni čeká kompetní rekonstrukce za více než 50 milionů - AKTUÁLNÍ FOTKY

27.07.2023 11:34

Více než padesát milionů korun je město Plzeň připraveno investovat do kompletní rekonstrukce Bendovy ulice v Plzni na Jižním Předměstí. Rekonstrukce ulice bude probíhat na etapy a začne už letos, do konce roku by měla být hotová první etapa.

Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (1) Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (1)
Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (1)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (2)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (3)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (4)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (5)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (6)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (7)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (8)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (10)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (9)Hálková aktuální práce (1)Bendova ulice před rekonstrukcí foto QAP (11)Hálková aktuální práce (2)Hálkova je uzavřenaNáměstí Českých bratří (2)Náměstí Českých BratříNěmejcova je uzavřenaopravená Nerudova (1)opravená Nerudova (2)uzavirka

Město řeší opravy ulic na Jižním Předměstí postupně, teď přichází na řadu ulice Bendova, která si vyžádá kompletní  rekonstrukci.O nevyhovujícím stavu Bendovy ulice víme a její rekonstrukci připravujeme. Právě probíhá výběrové řízení na zhotovitele, práce budou zahájeny na podzim,“ potvrdil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Bendova ulice je dlouhá necelý půl kilometr, zrekonstruována má být postupně celá. První etapa oprav zahrnuje úsek mezi ulicemi Korandova a Koperníkova, ta by měla být hotová do konce roku. Opravena bude nejen vozovka, ale i chodníky a parkovací místa, bude provedena kompletní rekonstrukce stávajících kanalizačních stok, vyměněno veřejné osvětlení a dojde i na úpravy zeleně.

„Celá stavba je navržena jako bezbariérová s oboustranným chodníkem šířky zhruba dva a půl metru, který umožní bezpečnější pohyb pěších. Vybudován bude také oboustranný podélný parkovací pruh, díky kterému se zlepší průjezdnost ulice. Ta je v současném stavu nevyhovující,“ uvedl náměstek Tolar s tím, že bude provedena také úprava semaforů v křižovatce s Klatovskou třídou a realizovány další přeložky inženýrských sítí.

 

Rekonstrukce si vyžádá úplnou uzavírku. „Předpokládaná doba výstavby je jedenáct měsíců. Stavební práce budou prováděny v několika dílčích etapách, za úplné uzavírky dotčené části ulice. Práce by měly začít v září a první etapa, tedy úsek mezi ulicemi Korandova a Koperníkova, by měla být hotova do konce letošního roku,“ doplnila Taťána Kicová z odboru investic plzeňského magistrátu.

Město Plzeň na počátku čerevence nechalo opravit povrch v sousední Nerudově ulici, tady si opravy vyžádaly necelých 600 tisíc korun. Jednalo se o úsek dlouhý cca 400 metrů mezi Klatovskou a ulicí Kardinála Berana.

Aktuálně se o prázdninách, kdy je menší provoz, opravují i další plzeňské ulice. V této lokalitě v těchto dnech neprojedete ulicí Němejcova (nám. Českých Bratří) a Hálkova, kde probíhají práce plzeňské vodárny. Psali jsme ZDE.

„Plánovaná oprava Bendovy ulice zapadá do koncepce investic do dopravní infrastruktury města Plzně. Většina rekonstrukcí je plánována jako kompletní, tedy včetně parkovacích míst a parkových úprav. V současné době rekonstruujeme například ulici Terezie Brzkové, Píseckou, Štefánikovu, Křimickou a řadu dalších,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Náklady na opravu Bendovy ulice by se měly pohybovat kolem 51 milionů korun.

foto: Qap.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT