QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bonusy a stabilní práce. Rodenstock láká zaměstnance speciálním projektem - VIDEO

30.05.2019 9:58

Společnost Rodenstock, která se zabývá výrobou brýlí a čoček, se rozhodla bojovat s nedostatkem nových zaměstnanců speciálním projektem. Podívejte se na VIDEO!

zaostři

Firmy v Plzeňském kraji aktuálně bojují s nedostatkem zaměstnanců. Míra nezaměstnanosti je momentálně velmi nízká a projevuje se to právě na počtu nových pracovníků, které nejrůznější provozy potřebují.

Společnost Rodenstock, která se zabývá výrobou brýlí a čoček a je expertem v oboru, se proto aktuální situaci snaží vyřešit speciálním projektem, do kterého zapojila i samotné stávající zaměstnance. Projekt ´Zaostři.cz´má nalákat do provozu v Klatovech nové kvalitní pracovníky.

„Projekt vznikl na základě aktuální potřeby společnosti. Na jedné straně jsme měli a máme obrovský počet zakázek a rosteme, na druhé straně je obecně nízká nezaměstnanost a nedostatek pracovníků, kteří by tyto zakázky zpracovali. A tak bylo třeba se podívat na to, co vše lze pro vyřešení této situace udělat. Navíc jsme blízko hranic s Německem a je zde stále možnost pracovat za hranicemi,“ vysvětluje vedoucí personálního oddělení společnosti Martina Vyčichlová.

Projekt ´Zaostři.cz´ vznikl na základě podrobné analýzy, na které si společnost dala velmi záležet. „Nejdříve jsme se podívali na to, jaký máme HR marketing, v čem se můžeme zlepšit směrem ven. Současně jsme se ale podívali i dovnitř firmy a definovali jsme si oblasti, ve kterých se můžeme zlepšit interně a rozšířit tak možnost doporučení naších vlastních zaměstnanců. Z této analýzy vznikl celý koncept ´Zaostři.cz´, jehož ambasadorem jsou naši zaměstnanci,“ pokračuje Martina Vyčichlová. „Projekt ´Zaostři´ je zaměřený primárně na oslovení potenciálních zájemců o práci ve výrobním závodě, ale nedílnou součástí je i komplexní marketinkové uchopení naší firemní image zaměstnavatele, který je v regionu již úspěšných 25 let.“

Společnost Rodenstock se pyšní bezmála 4 miliony zákazníků ročně a je největším výrobním závodem v Evropě. V současné době má přes tisíc zaměstnanců. Zájemcům o místo nabízí stabilní práci a výrobu špičkových produktů. To všechno v komfortním prostředí. Náplň práce je navíc velmi různorodá. Nechybí ani nejrůznější bonusy v rámci firemního sociálního programu. „Jedná se o nabídku voucherů k využití na různé účely, jako je nákup v lékárně, dovolená nebo návštěvu kina a další. Základní hodnota je 3500 korun pro zaměstnance na rok, po letech odpracování se program postupně navyšuje až na 7 tisíc. Dále nabízíme mimo jiné příspěvek na dojíždění, týden dovolené navíc, třináctý plat, penzijní připojištění, pořádáme různé firemní akce a další,“ dodává vedoucí personálního oddělení společnosti Rodenstock.

Momentálně nabízí volná místa nejen v samotné výrobě, ale hledá i nové zaměstnance například na pozice obchodních zástupců, procesních technologů i do administrativy.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24