Bouřky hrozí v regionu až do půlnoci! Pak přijde ochlazení

14.06.2015 10:34     14.06.2015 12:14

Meteorologové ČHMÚ aktualizovali výstrahu ohledně bouřek. V Plzeňském kraji hrozí od nedělního odpoledne až do půlnoci. Začátek týdne pak přinese ochlazení. O víkendu už padaly teplotní rekordy.

nebe nad Plzní_QAP foto (7)

V Plzeňském kraji opět hrozí bouřky, které by mohly přinést i intezivní srážky nebo kroupy. Podle meteorologů ČHMÚ by měly dorazit během odpoledne. Po bouřkách dorazí do regionu ochlazení.

Po tom, co bouřky hrozily v sobotu a někde se objevily i rychlé přeháňky, varují meteorologové kvůli bouřkám také v neděli. "V neděli a do pondělního rána se vyskytnou místy silné a v jižních a východních Čechách, na Vysočině a na Moravě a ve Slezsku i velmi silné bouřky doprovázené přívalovými lijáky, kroupami a nárazy větru přes 25 m/s. Hodinová intezita srážek může v sobotu dosahovat kolem 40 mm, v neděli kolem 50 mm," informoval ČHMÚ. Pro Plzeňský kraj platí výstraha od 14 hodin do půlnoci.

Už na začátku příštího týdne se pak ochladí a teploty oproti víkendu klesnou o zhruba deset stupňů. V sobotu navíc padaly teplotní rekordy. V našem regionu byl překonán patnáct let starý rekord v Bolevci. V sobotu tam měřící stanice hlásila 32 a půl stupne. Naposledy padl rekord v roce 2000, kdy se v Bolevci naměřilo 32, 3 stupně.

Příští týden ovšem přinese opět o dost nižší teploty. Už během pondělí budou teploty odpoledne jen okolo 20 stupňů, v úterý a ve středu se k oblačné obloze přidají hodnoty nejvýš mezi 17 a 20 stupni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24