QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Budova základní školy v Masarykově ulici v Plzni projde kompletní rekonstrukcí

25.04.2023 19:10

Historická budova základní školy v Plzni na Doubravce se dočká během následujících dvou let kompletní rekonstrukce a počítáno je také s přístavbou.

nový úřad Doubravka_UMO4 (3)

Objekt je od roku 2017 prázdný, naposledy prostory využívala plzeňská konzervatoř. „Zásadní je přestěhování UMO 4 z nevyhovující budovy v Mohylově ulici a z nájemních prostor. Doubravka získá reprezentativní zázemí pro konání svateb a dalších společenských a kulturních akcí. Do prostor úřadu bude možné rozšířit činnost Doubraveckého klubu," řekl starosta MO Plzeň 4 Tomáš Soukup.

S rekonstrukcí budovy by se mělo začít symbolicky už v příštím roce, kdy si Doubravka připomíná 100. výročí připojení k Plzni. Stěhování úřadu by mělo proběhnout pravděpodobně na jaře roku 2026.

V plánu je také přístavba, která vnikne místo bývalých šaten pro děti. Dále se počítá i s obnovou přilehlého parku, v němž vznikne také místo pro oddávání. V neposlední řadě je počítáno s několika parkovacími místy.

Celkový rozpočet na rekonstrukci budovy bývalé základní školy se pohybuje kolem 170 milionů korun. Městský obvod Plzeň 4 se bude na této investici částečně podílet. Zdejší zastupitelé minulý týden schválili převod prvních 10 milionů korun z rozpočtu městu Plzeň na první etapu rekonstrukce.

Foto UMO 4

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24