QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeká nás slunečný víkend, připravte si kraťasy a tílka!

04.06.2010 13:45

Po dlouhém a únavném deštivém období nás čeká prosluněný víkend. Připravte se na sluníčko a teplíčko. Meteorologové dokonce slibují, že na konci června přijde pravé léto!

Rozlučte se, alespoň na nějaký čas, s deštníky a mikinami. O víkendu nás rozjasní sluníčko a ani další dny zatím nenapovídají, že by se mělo ochlazovat. Už dnes, v pátek 4. června, bude během dne ubývat oblačnosti. Na západě by už do večera mělo být jasno.

V sobotu pak bude jasno až skoro jasno se slabým proměnlivým větrem a teplotami mezi 20 a 25 stupni Celsia. Na neděli se připravte, může být ještě tepleji. Opět bude skoro jasno s mírným větříkem. Odpolední maxima by v neděli měla vyskočit až na 25 stupňů. Nejtepleji bylo v tento den v roce 1998 a to 34 stupňů, nejchladněji zase v roce 1962 a to 3,6 stupňů.

Pylové zpravodajství: trávy, řepka, černý bez, jitrocel, šťovík jsou aktivní

V důsledku vytrvalých dešťů nehrozí alergikům ani přes oteplení zhoršení ovzduší. Také bezvětří nebo jen mírný vítr uleví pylovým alergikům.

Meteorologové slibují, že teploty už by se i příští týden neměly dostat pod 20 stupňů. Jen nám občas přijde nějaká ta bouřka se silným větrem. Ale koncem června dorazí prý léto......

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24