QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Česko má první obět koronaviru. Celkem je nakaženo přes 1 100 lidí

22.03.2020 20:33

V neděli večer přišla smutná zpráva, Česko má první obět Covidu-19. Jde o 95letého muže z Prahy, který byl hospitalizován v Nemocnici Na Bulovce. Potvrdil to náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula.

kriz

"Osoby v takto vysokém věku mají horší prognozu," uvedl pro ČT Roman Prymula s tím, že muž měl i další zdravotní potíže.

"Šlo o pacienta ročník narození 1925, který žil v domově důchodců a byl převezen do nemocnice 18. března s tím, že tento den byl u něj potvrzen Covid-19. Nebyl na jednotce intenzivní péče, byl nemocný, byly tam i další přidružené nemoci," uvedl pro Českou televizi ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Počty obětí jsou podle Prymuly v jednotlivých zemích velmi rozdílné. Nejvíce lidí zatím zemřelo v Itálii. Koronavirus už zde má přes pět tisíc obětí, což je více než v Číně, která hlásí 3265 úmrtí. K zemím s velkou nákazou patří i sousední Německo, kde je nakaženo téměř 24 000 lidí.

Aktuálně je v celé České republice nakaženo koronavirem 1 120 lidí, celkem 21 lidí je evidováno v Plzeňském kraji. Celkem 6 lidí je vyléčeno. V České republice bylo provedeno už přes 15 tisíc testů.

ilustrační foto Milan Janoch

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24